3 redenen voor een vakantiehuis in Spanje

Spanje is een populair land onder Nederlandse toeristen en pensionado’s. Logisch, want wat is er mooier dan in een land wonen waar het vaak lekker weer is, ook in het najaar en in de wintermaanden? Het weer is een van de belangrijkste redenen voor Nederlanders om een vakantiehuis in Spanje te kopen. Maar niet het enige, want er zijn zoveel landen die een aangenaam klimaat hebben. Wat zijn de andere redenen, als je het je tenminste kunt veroorloven, een vakantiewoning in Spanje aan te schaffen?

1. Slim investeren in de toekomst

Investeren in vastgoed, dus ook in een vakantiehuis in Spanje, is een slimme manier om je geld te laten renderen. Ook woningen in Spanje worden vanzelf meer waard. Daarbij is een van de grote voordelen van een vakantiewoning in Spanje – bijvoorbeeld aan de kust of in een populaire stad als Valencia, Madrid of Barcelona – het feit dat je deze kunt onderverhuren en zo een leuk extra zakcentje bij kunt verdienen. Reken daarbij nog dat je zelf, als je een vakantiehuis hebt, lekker voordelig op vakantie kunt gaan. En niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door. Dat is nog een profiteren! Voordat je hierin investeert is het natuurlijk wel zaak om goed vooronderzoek te doen. Inmiddels zijn er best een aantal Nederlandse makelaars zoals PrimaVillas actief in Spanje. Als je dus écht een huis wilt kopen in Spanje zijn zulke websites een bron van inspiratie.

2. Je bepaalt zelf hoe je je woning inricht en/of verbouwt

Een voordeel van een koophuisje in Spanje voor recreatieve doeleinden, is dat je een aangekochte vakantiewoning helemaal naar eigen wens kunt inrichten en eventueel kunt verbouwen. Zo kun je van een voordelige woning een gaaf en aantrekkelijk vakantiehuis maken, voor jezelf of voor de verhuur. Kies je voor het huren van een vakantiehuisje, dan heb je deze vrijheid uiteraard niet. Een echte plus van kopen in Spanje is daarbij dat er genoeg plekken in prachtige omgevingen zijn, waar je voor mooie prijzen prachtige stekjes kunt opkopen om die vervolgens nar eigen smaak helemaal op te knappen. Koop bijvoorbeeld een woning met een stuk grond erbij, zodat je er een leuk terras bij kunt bouwen, een privézwembad of soortgelijke faciliteiten. Zo creëer je je eigen paradijsje in Spanje voor weinig geld!

3. Het levensonderhoud in Spanje is voordelig

De kosten voor het dagelijks levensonderhoud in Spanje vallen, zeker in vergelijking met andere landen, erg mee. Ga je emigreren naar het Verenigd Koninkrijk, dan ben je meer dan 40 procent extra aan levensonderhoud kwijt dan in Spanje. Ook is Spanje meer dan 35 procent goedkoper dan de levenskosten in grote Amerikaanse steden, zoals New York of Los Angeles. Dat scheelt natuurlijk een hoop!

Plaats een reactie