Dagje weg naar Amsterdam? Dit kun je er doen!

Heb je zin om er binnenkort een dagje tussenuit te gaan? Dat begrijpen wij maar al te goed. Vooral in deze onrustige periode vanwege het coronavirus is het maar lastig om leuke dagjes weg te plannen. Wij hopen natuurlijk dat we snel weer kunnen genieten van de mooiste locaties en dagjes weg. Om jou alvast te inspireren, bespreken wij in dit artikel de leukste dingen om te doen in Amsterdam. Want zeg nou zelf, in deze stad kun je prima een leuk dagje vertoeven.

Een boottocht

Als je naar Amsterdam gaat, kan dit eigenlijk echt niet op je to-do list ontbreken: een boottocht. Door middel van een boottocht kun je genieten van de wereldberoemde grachten, prachtige straten en uiteraard het historische stadcentrum. Een dagje weg naar Amsterdam is dan ook zeker niet compleet zonder een heerlijke boottocht. Waar je kunt kiezen om een boottocht te doen met veel mensen, kun je er ook voor kiezen om een privé boottocht in Amsterdam te doen. Zo heb jij een boottocht door het mooie Amsterdam, met alleen jouw eigen gezelschap. Bij een privé boottocht word je begeleid door een professionele schipper en een gastheer: ideaal! Het enige wat jij hoeft te doen is achteroverleunen en genieten van hetgeen dat het prachtige Amsterdam te bieden heeft.

Borrelboot

Van het mooie Amsterdam genieten én tegelijkertijd borrelen? Dat klinkt natuurlijk ook helemaal niet slecht. Want wie wil er nou niet borrelen op de Amsterdamse grachten? Zie jij het wel zitten om met een biertje of wijntje in je hand door Amsterdam te varen? Dan is de Amsterdam borrelboot misschien wel geschikt voor jou. Een heerlijk drankje, luxe elektrische boot, kapitein én host: een garantie voor een leuke dag!

Party boat

Zoals we allemaal wel weten staat Amsterdam bekend om een stad waar je prima kunt feesten. En ja, dat kan zelfs op het water! Ben jij een echt feestbeest, en houd je bovendien van een mooie omgeving? Dan is de party boat Amsterdam echt iets voor jou. Met een party boat kun jij én feesten én genieten van het mooie Amsterdam. Een echte win-win situatie dus!

A’DAM LOOKOUT (A’DAM Toren)

Een observatiedek met een adembenemend uitzicht over Amsterdam: de A’DAM LOOKOUT. Dit is een echte must-do als je in Amsterdam bent. Via de A’DAM LOOKOUT kun je het historische centrum, de haven, het polderlandschap en de beroemde grachten bewonderen. Op het dak van deze A’DAM toren staat Europa’s hoogste schommel: ‘Over The Edge’. Hier krijg je de unieke kans om op 100 meter hoogte heen en weer te schommelen over de rand van de toren. Hier heb je de ultieme kans om te genieten van het betoverende uitzicht.

Musea

Ben je een echte cultuurliefhebber? Dan ben je in Amsterdam op de juiste plek, want hier zijn talloze toffe musea die je kunt bezoeken. Denk hierbij aan het prachtige Rijksmuseum, Van Gogh Museum, het Anne Frank Huis, Museum het Rembrandthuis, en ga zo maar door. Als echte cultuurliefhebber mag een bezoekje aan een van deze musea tijdens jouw dagje naar Amsterdam eigenlijk echt niet ontbreken.

Uiteraard zijn er nog een hoop andere dingen die jij kunt doen tijdens jouw dag in Amsterdam. Echter heb je met deze bezienswaardigheden zeker al een paar hoogtepunten van het mooie Amsterdam te pakken.

Plaats een reactie