Zorgeloos op vakantie met de juiste zorgverzekering

We krijgen er ieder jaar weer mee te maken; het eventueel kiezen van een nieuwe zorgverzekering. Vaak blijven mensen bij hun oude, vertrouwde verzekering omdat ze het simpelweg teveel gedoe vinden om te wisselen. Maar dat is zonde, want het kan je uiteindelijk een hoop geld besparen wanneer je hier wél de tijd voor neemt. Vooral wanneer je veel reist is het afsluiten van een goede zorgverzekering heel belangrijk. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje…ga voortaan dus zorgeloos op vakantie door het kiezen van de beste zorgverzekering!

Bepaal de prijs van je zorgverzekering

Wil je graag een goedkope zorgverzekering, dan kun je het beste een aantal zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Wanneer je al lang dezelfde verzekering hebt, sta je er meestal niet bij stil dat je vaak meer betaald dan nodig is. Er zijn namelijk tal van verschillende soorten aanbieders, die allemaal beweren het goedkoopst te zijn. Bekijk in één oogopslag de top 5 van goedkoopste basisverzekeringen en bepaal zelf welke het beste bij je past.  Daarnaast is het goed om je te bedenken hoeveel geld je maandelijks maximaal aan een verzekering wilt besteden. Het geld dat je uiteindelijk bespaart kun je dan immers weer steken in je volgende reis…

Hoe weet je welke zorgverzekering bij je past?

Voor het afsluiten van een goede zorgverzekering moet je voor jezelf eerst een paar dingen op een rijtje zetten. De prijs van de verzekering hebben we hierboven al besproken. Maar er zijn meer dingen om over na te denken. Zo ligt het bijvoorbeeld aan jouw specifieke situatie welke verzekering daar het beste bij past. Wanneer je veel reist bijvoorbeeld, is het belangrijk om een verzekering te kiezen die eventueel alle onkosten dekt in Nederland, maar ook in het buitenland. De kosten van je reis kunnen namelijk flink oplopen wanneer dit niet het geval is.
En ben je bijvoorbeeld nog student, dan kun je kiezen voor de zogeheten studentenzorgverzekering. Dit is een goedkope zorgverzekering voor jongeren, die in het leven geroepen is omdat zij vaak minder zorgkosten maken.

Reizen tijdens de coronacrisis

Ben je van plan om binnenkort te gaan reizen, ondanks de coronacrisis? Een aantal landen zijn daarvoor weer toegankelijk (de landen die code geel hebben ontvangen). Ga je naar een code oranje/rood gebied, let dan goed op; gebeurd er iets tijdens je vakantie in zo’n gebied, dan krijg je alleen vergoeding vanuit de basisverzekering. Wanneer je coronaklachten krijgt, zijn de kosten hiervoor bovendien niet gedekt. Voor een vakantie naar een code geel land gelden eigenlijk dezelfde regels dan zoals je gewend bent.

Let op: In het buitenland zijn de zorgkosten soms veel hoger zijn dan in Nederland. Je basisverzekering vergoedt in geval van ziekte of een ongeval alleen het Nederlandse tarief. Maak je meer zorgkosten, dan zijn deze voor je eigen rekening.

Lees ook: reisverzekering afsluiten, zodat je optimaal bent voorbereid op je reis.

Zoals je ziet zijn er een hoop dingen om rekening mee te houden wanneer je een zorgverzekering kiest. Begin zorgeloos aan je vakantie, met de juiste verzekering op zak!

Plaats een reactie