, , , ,

5 dingen die je moet zien in Bratislava

Bratislava

Misschien heb je wel wat geruchten gehoord dat Bratislava niet zo bijzonder is. Geloof niet alles wat je leest, want Bratislava heeft prachtige bezienswaardigheden! Dus neem je tijd om dit artikel heb lezen voordat je beslist of je wel of niet naar Bratislava op vakantie gaat.

Bratislava Kasteel

Bratislava kasteelDit kasteel is waarschijnlijk het meest bekende gebouw in heel Bratislava en het makkelijk te zien waarom. Het kasteel heeft de vorm van een vierkant en is in niets zoals alle andere kastelen die ik heb gezien. Het wit-en-oranje kasteel torent hoog boven de rest van de stad uit en ik raad je dan ook aan om de heuvel op te lopen. Je zult beloond worden met prachtige uitzichten! Ook kun je het kasteel zo van dichterbij bekijken, waardoor je details zult zien die je anders zou hebben gemist.

Blauwe kerk

Blauwe kerk in BratislavaDit is mijn absolute favoriet in Bratislava. Zoals de naam al verraad is het een kerk met een blauwe kleur. De blauwtint in combinatie met de unieke architectuur maken dit gebouw veel spectaculairder dan je zou denken. Kijk eens naar deze foto’s en ik weet zeker dat je er van gaat houden.

Michael’s Poort

Michael's poort in BratislavaHet bobbelige, maar toch elegante koperen dak van de Michael’s Poort is een van de symbolen van Bratislava. Je kunt hem vinden aan de rand van het oude stadscentrum omdat het een van de verdelingstorens van de stad is geweest. Het prachtige Barokke gebouw heeft een rijke geschiedenis die al begint in het midden van de 14e eeuw toen hij werd gebouwd. De toren is 51 meter hoog waardoor je van prachtige uitzichten over de stad kunt genieten vanaf het bovenste terras. Op de straat die door de poort loopt, kun je ook een zogenaamde ‘nul kilometer plaat’ vinden. Hierop staan de afstanden naar 29 wereldhoofdsteden aangegeven.

Centrale plein en het Oude Raadhuis

Centrale plein en het Oude RaadhuisAls je op zoek bent naar wat meer geschiedenis en cultuur, dan is het centrale plein de plek waar je heen moet. Op dit plein kun je ook het Oude Raadhuis vinden waarvan delen uit de 15e eeuw stammen! De beroemde toren die eraan vast zit, kan vanuit de hele binnenstad gezien worden. De Maximillian Fontein is ook een bezoekje waard. Volgens de legende kijkt het ridderbeeld op de fontein gedurende het hele jaar naar het Raadhuis. Elk nieuw jaar om middernacht echter, draait hij een rondje en maakt een buiging in de richting van het Oude Raadhuis. Je kunt op het Centrale Plein ook een van de vele muzikale evenementen bezoeken die hier gedurende het jaar plaatsvinden.

UFO Brug

UFO Brug of Novy MostEr zijn nog veel meer historische gebouwen die je in Bratislava kunt bezoeken, maar als dat niet je ding is, geen nood! De stad biedt ook vele moderne gebouwen die een bezoekje waard zijn. Het beroemdste voorbeeld is de UFO Brug of Novy Most. Het was (en is nog steeds) een omstreden brug omdat Bratislava’s synagoge, en vele andere gebouwen, zijn verwoest voor de bouw ervan. Het is wel een bewonderenswaardige brug die je bezoek aan Bratislava compleet zal maken

Over de schrijver: Thorsten van Dijk

Thorsten van Dijk

Mijn naam is Thorsten van Dijk, en ik ben 17 jaar. Vorig jaar heb ik mijn eerste twee solo-trips gemaakt en ik ben helemaal gegrepen door het reizen. Nu ik mijn gymnasium opleiding heb afgerond, ben ik klaar om mijn dromen te volgen. Ik ga de wereld rondreizen en heel veel nieuwe plekken ontdekken. Ik deel mijn avonturen op mijn blog www.mytravelfootsteps.com, waarmee ik mensen hoop te inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *