5 tips om goed voorbereid op vakantie te gaan

Ga jij binnenkort op vakantie? Dan is het fijn dat je met een gerust hart de deur achter je dicht kunt trekken. Of je nu binnen Nederland op vakantie gaat of toch ondanks COVID-19 naar een ander land; alles begint met de juiste voorbereidingen. En zeg nu eerlijk.. dat gaat niet altijd zonder stress. Wat moet er wel mee en wat vooral niet? En wat zijn belangrijke zaken die je van te voren moet regelen? Geen paniek! Met deze 5 tips ga je met een relaxed gevoel op vakantie.

1.  Slim inpakken is het halve werk

Bedenk op tijd wat je wel en niet mee wil nemen op vakantie. Maak stapeltjes van kleren die je mee wilt nemen, zodat deze niet nog op het laatste moment gewassen moeten worden. Kijk in de beschrijving van je bestemming wat er wel en niet aanwezig is. Zo hoef je niet onnodig met een föhn of stijltang te sjouwen. Ga je samen met anderen? Spreek dan af dat jullie onderling spullen verdelen, zoals shampoo en wasgel. Zo creëer je ruimte en kan er meer mee in de koffer of weekendtas.

2. Laat je huis netjes achter

Niets is lekkerder dan thuiskomen in een schoon huis. Na lange rit is opruimen wel het laatste waar je zin in hebt. Check voordat je weggaat ook de prullenbakken en de vaatwasser. Die worden vaak vergeten. Verwelkomd worden door een geur van oud vuilnis en een vieze vaat is niet prettig.

3. Zorg voor genoeg entertainment

Een vakantie biedt veel mogelijkheden om eropuit te gaan. Maar een dagje terugtrekken op de kamer of op de camping is net zo lekker. Daarbij kan het ook een dag regenen, waardoor je wel binnen moet blijven. Zorg dus dat je genoeg entertainment mee hebt, zodat je je niet gaat vervelen. Denk hierbij aan genoeg (online) spellen voor de hele familie. Ben je in Nederland op vakantie en wil je tv kijken? Dan is draadloos tv kijken een goede optie. Voor de netflix-fans is het slim om van te voren series of films te downloaden.

4. Check belangrijk geldzaken en papieren

Vanwege COVID-19 is reizen nu lastig, maar er komt weer een moment dat we weer buiten Europa kunnen reizen. Als dat weer zo is, kijk dan van te voren je een visum of andere documenten nodig hebt. Voor Amerika heb je bijvoorbeeld een ESTA-formulier nodig. Zo  zijn er meer landen waarbij je voorafgaand acties moet ondernemen. Lees je dus goed in in het land waar je heen gaat en voorkom verrassingen bij douane.

5. Neem een geldig paspoort of identiteitskaart mee

Last but not least: check of je paspoort of identiteitskaart nog geldig is. Voor sommige bestemmingen geldt dat je documenten nog een paar maanden geldig moeten zijn. Voldoet jouw paspoort hier niet aan? Dan kun je problemen krijgen op de terugweg. Fijne vakantie!

Plaats een reactie