5 tips om goedkoop op vakantie te kunnen

Mocht je van plan zijn om in het hoogseizoen een weekje op vakantie te gaan dan zal dit veel geld gaan kosten. Al helemaal als je in het vliegtuig naar een ver, exotisch land wilt gaan zal je bankrekening het gaan voelen. Gelukkig zijn er wel een aantal manieren waarmee je net wat goedkoper op vakantie kunt. Hieronder kun je vijf van dergelijke tips vinden. 

Boek last minute

Allereerst is het aan te raden om last minute te boeken. Je kunt dan namelijk meestal profiteren van een lekkere korting. Dit kun je doen als je een huisje wilt huren in een park, maar ook als je in het vliegtuig naar de zon wilt gaan zou je gebruik kunnen maken van last minute acties van maatschappijen. Vaak zijn dit all-inclusive vakanties. Dit houdt in dat je van tevoren precies weet wat je zult moeten betalen, want bij zo’n vakantie maken het eten, drinken en slapen deel uit van het bedrag.

Zoek online naar een goede korting

Als je goed zoekt en op tijd begint met zoeken kan je vaak wel een goede reis voor een mooie prijs vinden. Er zijn verschillende websites waar je verschillende aanbiedingen kan vergelijken en ook kan zien wat de historie van de prijzen is zodat je weet of deze duurder worden of juist goedkoper. Ga je bijvoorbeeld naar een bungalowpark dan kan je ook zoeken via een site zoals bespaardeals.nl. Hier vind je vaak goede deals voor een vakantiehuisje op de mooiste droomparken.

Bezoek familie of vrienden

Een andere manier om geld te besparen als je op vakantie gaat is door te logeren bij familie of vrienden. Mogelijk heb je nog een oom of tante wonen in bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Je zou dan kunnen vragen of je daar een paar dagen mag blijven slapen. Zo heb je ook weer een keer contact met je familie, terwijl je niet hoeft te betalen voor een hotel of een B&B. Dat zal toch veel geld besparen.

Ga kamperen in eigen land

Nederland heeft veel leuke plaatsen en regio’s waar je mogelijk nog nooit bent geweest. Als je alsnog deze mooie locaties wilt ervaren kun je ervoor kiezen om hier te gaan kamperen. Koop een tent en trek erop uit, je zou er zelfs een heuse trektocht van kunnen maken. Dit zal er bovendien voor zorgen dat je geld zult besparen. Het is namelijk hoe dan ook duurder dan een vliegvakantie. Bovendien kost zo’n tent vaak ook niet al te veel.

Ontwijk de grote ketens

Daarnaast is het ook verstandig om de grote vakantieaanbieders links te laten liggen in je zoektocht naar een vakantie. Meestal vragen zij in het hoogseizoen namelijk enorme bedragen. Deze hoge prijzen komen met name doordat de vraag natuurlijk erg hoog is tijdens zo’n periode. Over het algemeen zullen particuliere aanbieders de prijs voor hun accommodatie ook verhogen in het hoogseizoen, maar alsnog een stuk minder dan de grote ketens. Er zijn zelfs particulieren die hetzelfde tarief als altijd hanteren.

Vermijd dure restaurants

Op vakantie kiezen veel mensen ervoor om helemaal los te gaan met het eten. Elke dag naar het restaurant is natuurlijk mogelijk, maar dit kost wel veel geld. Het is dan ook beter om zoveel mogelijk zelf te koken. Je kunt er dan bovendien alsnog voor kiezen om lokale recepten klaar te maken. Uiteraard is dit wel afhankelijk van het land waar je op vakantie bent. In het ene land is uit eten een stuk duurder dan in het andere. Dit kun je doen door naar een lokale supermarkt te gaan waar je de heerlijke ingrediënten kunt aanschaffen. Waar je het recept nu zelf klaarmaakt had je hier in een restaurant veel meer voor moeten betalen.

Plaats een reactie