5x wat te doen in Ijmuiden

Ga je binnenkort een dagje of weekendje naar Ijmuiden? Dan is het altijd handig om van te voren op te zoeken wat te doen. Ijmuiden staat bekend om de ligging aan zee, de stranden en musea. Maar welke dingen zijn nou echt aanraders om te doen in Ijmuiden? Lees in dit artikel 5 leuke dingen om te doen in Ijmuiden en omgeving.

1. Geniet van het strand van Ijmuiden

Het breedste strand van Nederland, het Kennemerstrand, is het strand bij Ijmuiden aan Zee. Op dit strand is er altijd wel wat te doen. Er zijn vele leuke strandtentjes waar je kan genieten van eten en drinken, maar er is op het strand ook genoeg te zien. Denk bijvoorbeeld aan de vele watersporters. Op dit strand in Ijmuiden krijg je direct een vakantiegevoel.

2. Ijmuider Zee- en Havenmuseum

In dit museum word je meegenomen in de ontwikkeling en geschiedenis van Ijmuiden en het welbekende Noordzeekanaal. Het is een erg groot museum, waar je je zeker een paar uur kunt vermaken. Ook kindereren kunnen zich goed vermaken in dit museum. Het museum is erg interactief zodat kinderen druk bezig kunnen zijn met kapitein spelen op een boot, keren knopen, speurtochten en nog veel meer. Dit museum is zeker een aanrader als je een dagje of weekendje naar Ijmuiden gaat.

3. Stadsschouwburg Velsen

Dit theater in Velsen is ook zeker een aanrader om te bezoeken. Zeker als je van theater en muziek. Stadsschouwburg Velsen heeft een uitgebreid programma met vele voorstellingen, zodat er voor iedereen wel een leuke voorstelling tussen zit. Absoluut een aanrader.

4. Buitenplaats Velserbeek

De buitenplaats Velserbeek in Ijmuiden is een erg mooi park voor een wandeling. Geniet samen van de natuur. Ook kinderen vinden de buitenplaats Velserbeek erg leuk. Zo heeft dit park een kinderboerderij en een speeltuin. Kinderen vermaken zich hier dus prima.

5. Fietsen door de duinen

Ook voor fietsliefhebbers is Ijmuiden absoluut een aanrader. Je kan er heerlijk fietsen door de duinen van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Ook kan je op de fiets bekende badplaatsen als Zandvoort, Wijk aan Zee en Bloemendaal aan Zee bezoeken.

Plaats een reactie