5x Wat te doen op Ameland

Heb jij zin om er binnenkort weer even lekker tussenuit te gaan? Even weg is heerlijk om tot rust te komen, op te laden of je zinnen te verzetten. Je kunt naar het buitenland gaan, maar vakantie vieren in eigen kan ook. Een prachtige bestemming voor een vakantie is het Waddeneiland Ameland. Je kunt hier genieten van een heerlijke vakantie. Wat is er te doen op Ameland? Lees hier vijf tips om te doen tijdens jouw vakantie.

Actief bezig zijn

Ameland is de perfecte locatie voor een vakantie vol rust, maar tegelijkertijd is deze bestemming ook ideaal voor als je van een lekkere actieve vakantie houdt. Op het eiland kun je namelijk verschillende sporten beoefenen. Met het strand en de zee dichtbij kun je genieten van diverse watersporten zoals kitesurfen, wakeboarden of zeilen. Houd je liever je voeten droog? Dan kun je prachtige wandelingen maken over het strand of door de natuur. Ook is wadlopen is een van de leukste activiteiten op de Waddeneilanden om te doen. Tijdens je vakantie kun je dan onder leiding van een gids over de drooggevallen zeebodem lopen. Samen maak je een wandeling over het wad en onderweg krijg je een hoop nieuwe feitjes te horen over dit bijzondere natuurgebied. Je kunt het eiland verkennen door wandel- of fietstochten te maken. Je kunt gemakkelijk fietsen huren op Ameland, maar je vindt ook diverse organisatie in Nes of Hollum voor het huren van fietsen. Vaak kun je ook bij de accommodatie waar je verblijft terecht voor fietsverhuur. Houd je van een balletje slaan dan zit je op Ameland ook goed. Ameland beschikt namelijk over een grote golfbaan met verschillende banen. Zowel de gevorderde als beginner kunnen hier prima uit de voeten.

Genieten van lokale specialiteiten

Van actief bezig zijn krijg je trek. Op Ameland vind je meer dan genoeg gelegenheden voor een hapje en een drankje. In zowel Nes als Hollum zijn een tal van restaurants, terrassen en cafés te vinden. OP je vakantie s het ook aan te raden om te genieten van de lokale specialiteiten Een echt streekproduct is bijvoorbeeld Amelander mosterd, deze kun je bijvoorbeeld goed combineren met een Amelander kaas of kroket. Ameland heeft daarnaast een eigen bierbrouwerij, waar ze zelfs een biertje hebben die wordt bereid met cranberry’s. De brouwerij zit in Ballum en heeft een eigen proeflokaal waar je de verschillende biertjes kunt proeven. Met deze tips weet jij je vast te vermaken op Ameland.

Plaats een reactie