Betaalbaar reizen door Europa

Mensen houden er van om te reizen, maar beschikken daarvoor lang niet altijd over voldoende financiële middelen. Dat hoeft ook niet. Zowel voor wat overnachten als het vervoer betreft bestaan er tegenwoordig namelijk heel wat verschillende mogelijkheden. Door de verschillende opties die worden aangeboden tegenover elkaar af te wegen zal je kunnen vaststellen dat reizen door Europa echt heel betaalbaar kan zijn. Wij hebben op deze pagina alvast verschillende mogelijkheden aangehaald die je kunnen helpen om met een beperkt budget toch de mooiste pareltjes van Europa te ontdekken.

1.) Liften

Een eerste optie waarover je beschikt, maar waar lang niet iedereen voor zal te vinden zijn is liften. Door te liften kan je in principe min of meer kosteloos doorheen Europa reizen. Daarbij is het wel zo dat je afhankelijk bent van de goodwill van mensen die je meenemen in de auto. Dat is lang niet in alle landen even voor de hand liggend. Afhankelijk van de bestemmingen die je wenst te bezoeken tijdens je vakantie is het dan ook steeds een absolute must om even op te zoeken in welke mate het al dan niet een “liftersvriendelijke” bestemming is. Kies je er voor om te liften tijdens je vakantie? In dat geval laat je, je beter afzetten aan een tankstation. Kies er dus bij voorkeur niet voor om je in het centrum van een stad te laten afzetten. Wanneer je wenst verder te reizen is het vaak lastiger om vanuit het centrum een nieuwe lift te vinden.

2.) Met de bus door Europa

Een tweede mogelijkheid op vlak van betaalbaar reizen door Europa is natuurlijk de bus. Het Europese busnetwerk staat er niet alleen om bekend ongelofelijk uitgebreid te zijn, daarnaast is het ook nog eens zo dat ze relatief betrouwbaar is. Verspreid over Europa zijn er bovendien tal van verschillende busdiensten en maatschappijen waar gebruik van kan worden gemaakt. Het gaat hierbij onder meer om de volgende:

  1. Megabus;
  2. Eurolines;
  3. IDbus;
  4. Flixbus;

Megabus is een busmaatschappij welke reizigers naar verschillende plaatsen verspreid over de UK kan brengen. Niet alleen worden er bestemmingen in het Verenigd Koninkrijk aangedaan, daarnaast beschikt ze ook over verbindingen met Europese grootsteden. Het gaat hierbij meer in het bijzonder om Amsterdam, Parijs en Brussel. Op het ogenblik dat je er voor kiest om op voorhand je ticket met Megabus te boeken kan je rekenen op een zeer scherp prijskaartje van 1 euro! Zo reis je pas echt voordelig heel Europa door!

Eurolines staat op haar beurt uiteraard bekend als niet alleen één van de oudste, maar tevens ook één van de grootste busmaatschappijen van Europa. Het netwerk van Eurolines bedient in totaal dan ook zomaar even 21 verschillende landen. Met Eurolines is het dan ook mogelijk om niet alleen bestemmingen zoals Praag en Marrakech, maar ook Boedapest te bezoeken. Het is eveneens mogelijk om een speciale buspas aan te kopen waarmee je extra geld kan besparen.

Ook Flixbus geniet een bijzondere populariteit. Ze wordt dan ook aanzien als één van de belangrijkste concurrenten van Eurolines. Deze busmaatschappij brengt je dan ook naar zomaar even meer dan 900 verschillende dorpen en steden die verspreid over Europa zijn terug te vinden.

3.) De trein, een mogelijk alternatief voor de bus

De voorbije jaren is de populariteit van reizen met de trein terug aanzienlijk toegenomen. Er zijn dan ook best wel wat interessante voordelen verbonden aan reizen met de trein. Zo is het vaak niet alleen sneller, maar ook veel comfortabeler. Daarnaast is het ook nog eens zo dat je met een treinreis doorgaans flink wat meer van het landschap te zien krijgt. Er zijn op de markt bovendien tal van verschillende Interrail passen verkrijgbaar welke het mogelijk maken om voor een bepaalde periode ongelimiteerd met de trein te reizen.

Plaats een reactie