Onmisbare toiletartikelen voor op vakantie

Reis jij ook het liefst met zo min mogelijk bagage? Dan is het belangrijk om alleen de essentiële spulletjes mee te nemen. Van kleding waarvan je meerdere leuke combinaties kunt maken tot een aantal onmisbare toiletartikelen, alle kleine beetjes helpen om je koffer licht en handzaam te houden. Deze toiletartikelen mag je niet vergeten als je op reis gaat.

Je eigen douchegel

Het is altijd prettig om je eigen douchegel mee te nemen voor de eerste paar dagen. Als je in een Airbnb of een hostel verblijft is er vaak geen douchegel of shampoo aanwezig waar je gebruik van kunt maken. Op zich is dit geen probleem want je kunt het ter plekke ook ergens aanschaffen maar neem zeker een kleine flacon mee zodat je direct bij aankomst lekker kunt douchen of badderen. Ga voor een mini die je zelfs nog in je handbagage mee kunt nemen als je zonder ruimbagage reist.

Mondverzorging op reis

Waar je ook bent, een goede mondverzorging is altijd belangrijk. Natuurlijk wil jij je tandenborstel niet vergeten, maar voor je mondverzorgingsritueel heb je waarschijnlijk ook flosdraad of ragertjes nodig. Deze nemen gelukkig ruimte in. Qua tandpasta kun je kiezen voor een mini tube of meerdere mini’s. Vaak kun je deze zelfs gratis meepakken bij de tandarts, dus steek er zeker wat in je tas. Wij kiezen ervoor om een gewone handtandenborstel te gebruiken op reis omdat deze maar weinig ruimte inneemt.

Scheermesjes en scheerschuim

Op reis nemen wij graag goede scheermesjes mee, zeker als we naar een zonnige bestemming gaan waar je toch wat minder bedekt door het leven gaat. Je kunt ook wegwerpscheermesjes meenemen maar die worden vaak sneller bot, waardoor je een paar stuks mee moet nemen als je langere tijd op reis gaat. Scheerschuim is verkrijgbaar in speciale kleine verpakkingen waar je prima een poosje mee vooruit kunt. Als je geen gevoelige huid hebt kun je er ook voor kiezen om zonder schuim te scheren of gewoon met zeep.

Huidverzorging voor op reis

De meeste mensen reizen naar tropische en warme bestemmingen. Je huid heeft op dit moment wat extra verzorging nodig. Zorg ervoor dat je genoeg zonnebrand en aftersun meeneemt. Door deze producten word je huid wel erg vet. Door een gezichtsreiniger mee te nemen kun jij voor het slapen gaan jouw huid grondig reinigen om te voorkomen dat je last krijgt van oneffenheden en puistjes. Gebruik deze ook altijd na het stappen om je make-up af te halen.

Deet: muggenbescherming op vakantie

Afhankelijk van jouw vakantiebestemming valt het aan te raden om Deet mee te nemen. Als je naar Azië, Afrika, Zuid-Amerika of een andere tropische bestemming gaat valt het sowieso aan te raden om jezelf te beschermen tegen muggenbeten. Deet biedt bescherming tegen muggen, teken en andere insecten. Deet is niet overal verkrijgbaar waardoor het slim is om dit middeltje alvast van tevoren aan te schaffen. Je kunt kiezen voor een spray of een gel.

Plaats een reactie