Familieweekend op een bungalowpark: goed idee!

Je wilt lekker weg samen met de hele familie. Fijn samen zijn, gezellig bijpraten, kortom quality time met elkaar doorbrengen. Hartstikke leuk, maar waar ga je met z’n allen verblijven? Een hotel is een optie, maar minder handig met zo veel aparte kamers en – tenzij jij heel veel slaapkamers in je woning hebt – bij iemand thuis is ook geen optie. Heb je er weleens aan gedacht om je familieweekend door te brengen op een vakantiepark? Dit is namelijk ideaal. Hieronder lees je waarom.

Ruime groepsaccommodaties

Vakantieparken investeren vandaag de dag steeds meer in (duurzame)groepsaccommodaties. Simpelweg omdat er steeds meer vraag naar is. Niet alleen voor vriendengroepen, maar dus ook voor een familieweekend. Vrijwel alle grote ketens hebben accommodaties voor 10, 12, 16 en zelfs 24 personen! Soms zijn ze geschakeld maar vaak is het een grote villa met alles erop en eraan. Sta ik dan geen uur in de rij voor de douche of moeten we dan geen enorme berg afwas wegwerken zie ik je denken. Nee hoor, een accommodatie voor zo een groot aantal personen is daar ook helemaal op ingericht. Denk aan meerdere badkamers/toiletten, maar bijvoorbeeld ook twee vaatwassers, twee waterkokers, en meerdere zithoeken. Zo is alles perfect aangepast op het aantal personen waarmee je verblijft. Er is vaak ook een grote tuin met voldoende tuinmeubilair. Een familiebarbecue of een voetbaltoernooi met je neven of nichten zit er dus zeker in.

Plezier op het park

De accommodatie is echter niet het enige voordeel van een vakantiepark voor je familieweekend. Op het park is meestal ook van alles en nog wat te doen. Natuurlijk is bijkletsen in de bungalow en bijvoorbeeld samen koken al heel fijn, maar op een vakantiepark heb je natuurlijk nog veel meer opties. Ga samen bowlen bijvoorbeeld, laser gamen (kun je eindelijk die vervelende oom te pakken krijgen), een workshop doen, samen de wellness of het zwembad kan ook heel gezellig zijn. En dan na afloop samen eten in het parkrestaurant (tip: veel parken hebben een buffetrestaurant, dan is er voor iedere smaak wat wils). Je hoeft je op een park geen minuut te vervelen. En zo leer je je familie misschien weer van een heel andere, verrassende kant kennen. Samen leuke dingen doen verstevigd de band. Of als je er eigenlijk niet veel zin in hebt om de hele dag met je schoonmoeder door te brengen dan laat het in elk geval de tijd wat sneller gaan. Grapje natuurlijk.

Mooie herinneringen maken

Tijdens zo een familieweekend (of doe eens gek en boek een week of midweek) heb je de kans om mooie herinneringen te maken. Met je ouders, met je kleinkinderen, broers of zussen. En dat is heel waardevol. Ben je van plan om er binnenkort samen met je familie lekker er tussenuit te gaan en heb je inspiratie nodig? Kijk dan eens op de website van Parkvakanties. Hier vind je een overzicht met alle vakantieparken, leuke tips en uitgebreide reviews van veel bungalowparken. Grote familie, kleine familie, er zit altijd wel een mooie accommodatie voor jullie tussen.

Plaats een reactie