De leukste 5 steden in Scandinavië

Scandinavië is werkelijk een wondermooie regio om te bezoeken. Het hoeft dan ook helemaal niet te verbazen dat heel wat mensen er elk jaar opnieuw voor kiezen om naar deze regio af te reizen. Scandinavië biedt je in eerste instantie natuurlijk een geweldig mooie natuur, maar er is meer. Zo kan je verspreid over Scandinavië ook heel wat interessante steden terugvinden. Wij zochten de 5 mooiste steden van Scandinavië voor je uit en stellen ze graag aan je voor!

1.) Bergen in Noorwegen

Er bestaan ongelofelijk veel goede redenen om Bergen in Noorwegen te bezoeken. Ondanks het feit dat er in deze omgeving regelmatig sprake is van (veel) regen mag dat je absoluut niet tegenhouden om Bergen te bezoeken. Deze stad is prachtig gelegen aan de westkust van Noorwegen en staat bekend als toegangspoort tot de fjorden. Vanuit Bergen is het eenvoudig mogelijk om het indrukwekkende Sognefjord te bereiken ten noorden van de stad. Het stadsbeeld van Bergen wordt in het bijzonder gekenmerkt door de oude kade Bryggen. De houten en opvallend kleurrijke Hanzehuisjes zijn terug te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Eén ding staat in ieder geval vast, een bezoek aan Bergen in Noorwegen mag bij een reis doorheen Scandinavië zeker niet op de planning ontbreken!

2.) Götenborg in Zweden

Iedereen die een bezoek brengt aan het Zweedse Götenborg wordt aangenaam verrast door deze stad. In het stadscentrum is het bijvoorbeeld mogelijk om werkelijk geweldig te shoppen. Daarnaast spreekt het voor zich dat je ook even halt zal willen houden bij het populaire standbeeld van Poseidon. Even buiten de stad Götenborg zijn eveneens twee interessante locaties terug te vinden. Het gaat hierbij in eerste instantie om het Wetenschapsmuseum, maar daarnaast ook om het grootste pretpark van Scandinavië genaamd ‘Liseberg’. Het is dan ook niet voor niets dat Götenborg sterk wordt aangeraden aan gezinnen met kinderen om te bezoeken. In de nabijheid van Götenborg is ook een heuse archipel terug te vinden welke uitnodigt om met een bootje te ontdekken.

3.) Rovaniemi in Finland

Wanneer jij geïnteresseerd bent in het ondernemen van een niet alledaagse stedentrip is Rovaniemi in Finland wellicht een zeer interessante keuze. Uiteraard staat Rovaniemi in eerste instantie bekend als de absolute thuisbasis van de Kerstman. Je kan zijn woning overigens bezoeken in het Santapark. In het bijzonder voor gezinnen met kinderen is dit uiteraard werkelijk een onvergetelijke belevenis. Dit is echter lang niet de enige reden om op ontdekkingsreis te gaan naar Rovaniemi, in tegendeel. Wat namelijk ook te denken van de ruige omgeving van deze stad en de kans om het poollicht te kunnen aanschouwen? De ongerepte natuur rond Rovaniemi leent zich als geen ander om dit boeiende en ronduit spectaculaire verschijnsel te kunnen bewonderen.

4.) Trondheim in Noorwegen

Trondheim staat algemeen bekend als de absolute bakermat van de Noorse geschiedenis. Volgens diverse, oude sages zou de stad reeds zijn opgericht in het jaar 997 door de Vikingkoning Olav Tryggvason. Door de jaren heen heeft Trondheim heel wat roerige periodes gekend. Zo deed ze bijvoorbeeld tijdens de middeleeuwen dienst als Noord-Europese pelgrimsplaats. Mede omwille van deze reden is het brengen van een bezoek aan de Nidaroskathedraal zo populair bij toeristen. Niet alleen de stad Trondheim is een aanrader om te bezoeken, dit geldt zeker ook voor haar omgeving. De stad is namelijk gelegen tussen de bergen in het zuiden en de besneeuwde toendra in het noorden. Bovendien loont het ook de moeite om een bezoek te brengen aan het Trondheimfjord met het voormalige kloostereiland ‘Munkholmen’.

5.) Reykjavik in IJsland

Last but not least is er nog de IJslandse hoofdstad Reykjavik. De hoofdstad van het prachtige IJsland is op zich reeds meer dan een bezoekje waard. Al was het maar om kennis te kunnen maken met de ronduit imposante Hallgrímskirkja. Dat is echter niet alles. Daarnaast is Reykjavik een erg hippe stad welke ook nog eens beschikt over een bloeiend uitgaansleven. Wat een stedentrip naar Reykjavik boeken zomaar nog interessanter maakt? Dat ze eveneens dienst doet als uitstekende uitvalsbasis voor het ontdekken van de rest van het eiland. Absoluut een mooie afsluiter van dit lijstje dus!

Plaats een reactie