De Cies-eilanden, Galicia’s onbekende maritime paradijs

Wie van ons al eens in Galicië (noord-west Spanje) is geweest, zal het waarschijnlijk toch ontgaan zijn: de schoonheid van de Cies-eilanden. Voor velen een onbekend maritiem paradijs binnen handbereik.

Cies-eilanden, de eilanden van God

De Romeinen noemden de Cies-eilanden al de ‘eilanden van God’. In onze dagen vormen ze nog steeds een idyllisch paradijs waar je voluit van de zee en de natuur kunt genieten. De Engelse kwaliteitskrant The Guardian heeft het hoofdstrand van de eilandengroep zelfs tot het mooiste strand ter wereld uitgeroepen. Kristalhelder turquoise zeewater, prachtig witte zandstranden en een meer, waarvan het water zo helder is dat je alle vissen makkelijk kunt zien, maken de eilanden tot een niet te missen reisbestemming.

Gebied met grote ecologische waarde

De drie Cies-eilanden, gelegen voor de kust van Vigo, bezitten ook een grote ecologische waarde. Samen maken zij deel uit van het Nationale Park Islas Atlánticas. Een natuurpark dat bekend staat om zijn weelderige natuur. Rijke zeebedden, grote kolonies zeevogels, lange duinenrijen, mooie naaldbossen en imposante kliffen zorgen voor een indrukwekkend schouwspel. Het lijkt dan ook wel of God hier inderdaad aan het werk is geweest.

Volop mogelijkheid tot ontspanning

Vuurtoren op de Cies-eilandenDe ruim aanwezige rust en het vele natuurschoon bieden veel mogelijkheden tot ontspanning. Lekker uitrusten op de stranden is natuurlijk een voor de hand liggende activiteit. Maar de eilanden bieden ook enige sportieve mogelijkheden. Zo bestaan er 4 interessante wandelroutes, die je in staat stellen verscheidene bezienswaardigheden van de eilanden te bezoeken. De naaldbossen, het Los Ninosmeer, de observatoria voor vogels en prachtige uitzichten op de kliffen vanaf de aanwezige vuurtorens behoren hier zeker toe. Watersporters kunnen echter ook vol aan hun trekken komen. Duiken en zeilen zijn na toestemming van het natuurreservaat gewoon toegestaan.

De Cies-eilanden zijn maar beperkt te bezoeken

Om de rust en het natuurlijk evenwicht te bewaren, zijn de eilanden slechts beperkt te bezoeken. Zo kunnen ze per dag maar door maximaal 2.200 mensen bezocht worden. Vanaf Pasen bestaat er in de weekenden van mei en de daaropvolgende zomermaanden een reguliere bootdienst vanaf Vigo. Aangekomen bezoekers kunnen daarna hoogstens 14 dagen op een camping met een capaciteit voor 800 personen verblijven. Ruim vooruit boeken en in Vigo de registratiekaart voor de camping volledig laten invullen op het kantoor van het natuurpark zijn daarom noodzakelijk. Anders wacht slechts een bezoek van maximaal één dag.

Plaats een reactie