Fietsen in Rivierenland, dagje uit of heuse fietsvakantie?

De laatste jaren neemt de populariteit en belangstelling toe voor het fietsen door Rivierenland. Het is dan ook niet zo gek dat je op het idee bent gekomen om je fietsvakantie door te brengen in Rivierenland. Of je er nu een dagje uit van maakt, een weekend weg gaat of voor een heuse fietsvakantie gaat. Van een vakantie op de fiets in dit gebied zal je zeker geen spijt krijgen. Om  wat meer inzicht te geven in de mogelijkheden die er zijn in Rivierenland zijn onderstaande tips voor jou samengesteld. Door deze tips krijg je een duidelijk beeld van het fietsen in Rivierenland. De voorpret voor de fietsvakantie kan alvast gaan beginnen.

Wat is Rivierenland?

Wellicht heb je er nog nooit van gehoord, maar de regio Rivierenland bestaat uit drie delen. De Betuwe, de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal. Rivierenland biedt een afwisselend landschap met rivieren en dijken. In de hele regio zijn fietsroutes uitgestippeld waarbij je langs historische steden en dorpen met elk hun eigen karakter fietst. Kortom, de moeite waard om er enkele dagen voor uit te trekken en te gaan fietsen door het prachtige en veelzijdige Rivierenland.

Fietsen door Rivierenland

Fietsen door de BetuweZowel voor beginners als gevorderde fietsers zijn er veel mogelijkheden om de prachtige fietsroutes te volgen door Rivierenland. Je kunt hierbij gebruik maken van een van de vele vooraf uitgestippelde fietsroutes, maar het is misschien ook wel eens aan te raden om zelf de fietskaart erbij te pakken en eigenhandig een route uit te stippelen. Onderweg kun je natuurlijk regelmatig afstappen om even rustig van de natuur te genieten. Of misschien plan je wel een fietsroute met het doel een attractie in de omgeving te bekijken of ergens lekker op het terras te gaan zitten bij goed weer. Alles is mogelijk tijdens een fietsvakantie in Rivierenland.

Overnachten in Rivierenland

Er is volop keuze wat betreft overnachtingsmogelijkheden in Rivierenland. Geef je liever het heft uit handen en wil je jezelf na het fietsen lekker in de watten laten leggen? Boek dan een overnachting in een luxe hotel. Het is ook mogelijk om complete fietsarrangementen te boeken bij een van de hotels in Rivierenland. Veel fietsers houden er echter van om op de camping te overnachten, al dan niet met een eigen caravan. Zo heb je namelijk altijd je eigen spullen bij de hand en ben je vrij om te gaan en staan waar en wanneer je maar wil. Er is veel variatie op het gebied van accommodaties in Rivierenland. Zo kun je de voorkeur geven aan een bungalowpark waar veel voorzieningen aanwezig zijn of naar een plek gaan waar je het gevoel krijgt alleen op de wereld te zijn, zo rustig dat het daar is. Er is dus voor ieder wat wils. Ontdek jouw favoriete plek via internet en boek snel en eenvoudig je overnachting of overnachtingen.

Fietsen naar bezienswaardigheden in Rivierenland

Bent je dol op de natuur? Misschien is het dan een leuk idee om een fietsroute uit te stippelen naar het watervogelpark (Betuwemeer Tiel) waar je watervogels van over de hele wereld kunt aantreffen. Je kunt ook fietsen naar de tuinen van Appeltern, waar je kunt genieten van maar liefst 180 modeltuinen. Een kijkje brengen het Flipje- en Streekmuseum is ook een leuke aanrader zeker bij wat minder goed weer. Je hoeft in Rivierenland dus niet alleen te fietsen, maar kunt dit tevens combineren met een bezoekje aan een van de vele bezienswaardigheden. Als je vooraf al weet welke attracties je wilt bezoeken, kun je hier bij het boeken van een accommodatie al rekening mee houden.

Plaats een reactie