Curaҫao; het pareltje in de zuidelijke Caraïbische Zee

Curaҫao is een tropische vakantiebestemming met een vleugje Nederland. Zijn kleurrijke karakter en vriendelijke bevolking doen elk jaar tal van toeristen besluiten een last minute vakantie naar Curaҫao te boeken. De hagelwitte zandstranden en turquoise zee doen daar samen met het klimaat nog eens een schepje bovenop. Op dit Caribische eiland, dat geografisch gezien in Zuid-Amerika ligt, ligt de temperatuur het hele jaar door stabiel rond de dertig graden en valt er weinig regen. Een last minute boek je dus wanneer je wilt. Bon bini op Curaҫao!

Van Schiphol direct naar Curaҫao airport

Vanaf Schiphol neemt een directe vlucht naar dit Caribische eiland ongeveer tien uur in beslag. Curaҫao airport ligt twaalf kilometer ten noorden van hoofdstad Willemstad. Vanaf het vliegveld gaan er bussen en taxi’s die je naar je accommodatie kunnen brengen. Ben je van plan om het eiland te verkennen, dan kun je natuurlijk ook voor een huurauto kiezen. Dat is vooral leuk als je het ruige westen van het eiland wilt ontdekken. Dit gebied leent zich bij uitstek voor een roadtrip!

Stranden om bij weg te dromen

Curaҫao wordt omringd door het meest turquoise zeewater dat je je maar voor kunt stellen. De watertemperatuur in dit stukje Carabische Zee is het hele jaar stabiel en aangenaam warm. De zuidkust van het eiland bestaat uit baaien en langgerrekte zandstranden. De grootste baai ligt vlakbij Willemstad. Eén van de populairste stranden van Curaҫao is die bij Grote Knip. Op dit grote zandstrand dommel je onder de palmbomen weg en duik je zo nu en dan in het heldere zeewater. Rond het rif dat hier ligt, houden zich bovendien veel tropische vissen op.

Willemstad als eyecatcher van het eiland

Willemstad mag er wezen. De kleurrijke huizen geven de hoofdstad zijn levendige karakter. Vroeger was het schilderen van huizen in felle kleuren zelfs een regel. Alhoewel deze is afgeschaft, wordt de traditie nog steeds in stand gehouden. De gekleurde handelskade vind je in de wijk Punda, net als de Koningin Emmabrug overigens, die in de volksmond vaak Pontjesbrug wordt genoemd. In de wijk Otrobanda bezoek je het Kura Hulunda museum om alles te leren over de geschiedenis van het eiland. Pietermaai, dat vroeger een ghetto was, is nu de artistieke hotspot van de hoofdstad.

Ontdek de flora en fauna van Curaҫao

Natuurlijk is er tijdens een last minute vakantie op Curaҫao nog meer te ontdekken dan alleen Willemstad en de zandstranden van het eiland. Wie met de flora en fauna van deze Caribische Parel wil kennismaken, zet koers naar het Christoffelpark. Hier vind je een afwisselend landschap met onder andere een orchideeënwoud en talloze dieren zoals hagedissen, tropische vogels en zeeschildpadden. De Christoffelberg die in dit park ligt, is het hoogste punt van het eiland. De wandeling naar zijn 375 meter hoge top trakteert je op uitzichten over het eiland en de zee.

Een keuken net zo gevarieerd als het eiland zelf

Uit eten gaan is op Curaҫao wat duurder in vergelijking met andere Midden-Amerikaanse bestemmingen, maar dat mag de pret niet drukken. Door de mengeling van nationaliteiten is de keuken van Curaҫao behoorlijk gevarieerd te noemen. Zo proef je er Creoolse, Spaanse, Indonesische Portugese, Venezolaanse en ook Nederlandse invloeden in terug. De locals eten graag gebakken vis en stoofschotels met rijst en aardappelen. Na het eten ga je gezellig borrelen of dansen tot zonsopkomst, vaak buiten en onder het genot van live muziek. Happy hours zijn ook onlosmakelijk verbonden met het eiland.

Caribische bestemming die het hele jaar door uitnodigt

Curaҫao is een perfecte bestemming voor wie op zoek is naar een ongecompliceerde en ontspannen vakantie op een Caribische bestemming. Alhoewel maart tot en met augustus als de beste maanden voor een vakantie op Curaҫao worden gezien –er valt dan bijna geen regen-, kun je het hele jaar door naar het eiland afreizen. En heb je genoeg vakantiedagen? Dan kun je het eiland ook combineren met een bezoek aan Aruba, Bonaire of zelfs beide!

Plaats een reactie