Dit zijn de 3 mooiste camperreizen door Amerika

Een reis met een camper door de Verenigde Staten staat bij veel reizigers hoog op de bucketlist. We kennen allemaal het klassieke beeld uit films waarin men op reis gaat en de westkust van Amerika bezoekt. Op zich is het ook erg normaal dat Amerika zo’n populaire reisbestemming is. De cultuur, de machtige steden en het uitgestrekte natuurlandschap; velen dromen ervan.

Sta jij klaar om verwonderd te worden door de pracht en praal die Amerika te bieden heeft? Nog voor je klaar bent met lezen, zul je al een reis met de camper willen maken doorheen het land van onbegrensde mogelijkheden.

1. Nationale parken en indrukwekkende canyons

Wie van de natuur houdt en alle pracht van het landschap wil ontdekken, doet er goed aan om deze trip te maken. De reis start in Denver alwaar je een camper kunt huren. De Rocky Mountains, ook wel bekend als de Rockies, bevinden zich op 200 kilometer hiervandaan. Je hebt ruim de tijd om verschillende stops te maken om te genieten van de groene natuur en de indrukwekkende rotsformaties. Het is haast ondenkbaar dat de Rocky Mountains zo’n 55 miljoen jaar geleden gevormd zijn en nog steeds elke dag veranderen. Vervolgens rijd je doorheen deze gigantische canyon richting Glenwood Springs. Daar kun je zalig tot rust komen, bijvoorbeeld door in ‘s werelds grootste hotspring zwembad te plonsen. Hierna gaat de reis verder naar Bryce Canyon, wat bekend staat om zijn unieke geologische rotsformaties. Je hebt hier ook de mogelijkheid om naar Zion National Park te gaan. Hou er enkel wel rekening mee dat de camper niet in het park is toegestaan. Tenslotte ga je naar de Grand Canyon en reis je door naar Mesa Verde National Park en Durango, waarna je de camper weer kun achterlaten in Denver.

2. Ontdek het Amerikaanse Zuidwesten

Het zuidwesten van Amerika is altijd een goede plek om het stadsleven te verkennen. San Francisco is de ideale plek om te beginnen. Daar kun je genieten van de architecturale pracht van de Golden Gate Bridge. Ook Chinatown en het beruchte Alcatraz Island behoren tot de absolute topattracties. Van San Francisco kun je vervolgens de legendarische Highway 1 volgen naar het zuiden. Je zult Monetery passeren en ondertussen van de mooie natuur kunnen bewonderen onderweg. Santa Barbara zal je vervolgens verrassen met haar mediterrane stijl en atmosfeer. Eens je bent aangekomen in Los Angeles kun je genieten van de zon op Venice Beach. Ga naar Hollywood en bezoek de Walk of Fame om op zoek te gaan naar de ster van je favoriete acteur of actrice. Wanneer je ook Beverly Hills hebt bezocht, vervolg je de reis naar Las Vegas. Hier kun je in een van de talloze casino’s een gokje wagen of een van de vele shows bekijken. Heb je nog tijd over? Dan kun je ook nog een korte omleiding nemen naar de Grand Canyon. Neem zeker een deftig paar wandelschoenen mee zodat je kunt de vele wandelpaden die het park rijk is kunt verkennen.

3. Route langs de oostkust

Voor deze camperreis staan de steden New York, Washington en Philadelphia centraal. De oostkust van Amerika ligt aan je voeten wanneer je een camper gaat huren en start in New York. Hier kun je eerst een drietal dagen genieten van deze wereldstad. Bezoek het mooie Central Park of geniet van het uitzicht vanop de Statue of Liberty. Van hieruit gaat je reis verder naar Washington, waar het Smithsonian National Zoological Park en het Ford’s Theatre op je wachten. Laat je verbazen door de talloze gratis musea. Rijdt met je auto doorheen de Skyline Drive, een prachtige route doorheen het Shenandoah National Park, en neem het fantastische berglandschap in je op. Je rijdt verder door naar de Great Smoky Mountains, waar de Cades Cove inspiratie heeft geboden aan tal van schilders en kunstenaars. In South Carolina kun je plantages bezoeken en wandel je zo door het verleden in historische landhuizen. Ten slotte kom je aan in Miami, waar je lekker kunt relaxen in de zon of de Universal Studios gaat bezoeken. Mocht je zelf nog iets leuks hebben gezien op de kaart, dan ben je vrij om de route aan te passen zoals jij dat wil.

Wij hopen dat je snel je droom laat uitkomen en een unieke camperreis gaat maken doorheen Amerika. Heb je zelf nog een route in gedachten die hier niet werd vermeld?

Plaats een reactie