Er op uit in Nederland: Utrecht

Soms wil je er op een zonnig (of juist regenachtig) weekend even lekker op uit in eigen land. Geen gedoe met ingepakte auto’s of geplande hotelovernachtingen – maar juist even lekker spontaan op de fiets of met het openbaar vervoer naar een leuke stad in of buiten de regio waar je normaliter niet iedere dag komt. De bestemming van vandaag is de centraal gelokaliseerde Domstad Utrecht.

Binnenstad Utrecht: Wat te doen?

Domtoren in UtrechtGelegen te midden van het bosrijke natuurgebied de Utrechtse Heuvelrug ligt een van de grootste en meest sfeervolle steden van Nederland, namelijk Utrecht. Utrecht staat vooral bekend om zijn Domtoren die klassiek boven het stadsbeeld van de binnenstad uittorent. Vlak aan de Domtoren ligt dan ook het antieke stadshart, alwaar je aan de oer-Hollandse grachtengordel heerlijk kan rondwandelen. En in de zomer is er niets zo lekker als op een terrasje op de Neude te vertoeven met een tosti op je bord en een borrel in de hand. In de herfst en winter straalt de stad zijn ongekende middeleeuwse ambiance uit. Jaarlijks komt het cabaretfestival de Parade ook langs in Utrecht – wat zeker een aanrader is op het gebied van avondamusement. Maar natuurlijk kan je ook fijn shoppen in Utrecht, wat door zijn centraal gelegen centrum gemakkelijk te bewandelen is.

Waar ga je eten in Utrecht?

Boslust – Een klein, typisch Hollands restaurantje vrijwel tegenover de Hema waar je verrukkelijk kan eten, drinken, natafelen én de vele mensen lekker kunt nastaren. Boslust wisselt zijn kaart regelmatig en je kunt hier vooral terecht voor heerlijke wildvariaties.

De Zakkendrager – In de kleine, smalle Zakkendragersteeg die vanaf de Oudegracht op het Vredenburg uitloopt zit het sfeervolle restaurant De Zakkendrager. Voor een bijzondere cuisine ervaring, een eventuele romantische avond of een intiem etentje ben je hier zeker aan het juiste adres. Een van de leukste en beste locaties in Utrecht om uitgebreid te dineren.

Van Buuren – Een klein, leuk en bijzonder restaurantje op de Drieharingensteeg biedt een regelmatig wisselende kaart die zich op het seizoen aanpast. Hier kan je samsam eten of ook de gewone klassieke porties van een gerecht bestellen. De desserts zijn geweldig, probeer ze allemaal!

Heb jij nog een andere aanrader? Laat het ons weten in de reacties!

Plaats een reactie