Groepsreizen: op reis met een groep vrienden of onbekenden

Met een grote studentenvereniging, je jaarclub, een flinke vriendenclub of met de hele familie op vakantie? Niets is leuker dan het reisgenot met zoveel mensen kunnen delen. Groepsreizen zijn dan ook een hartstikke leuk idee om eens op een andere manier op vakantie te gaan. In plaats van in je eentje, met een paar vrienden of je eigen gezin op vakantie te gaan, breid je namelijk de potentiële variatiemogelijkheden voor op vakantie uit door met een grotere groep op reis te gaan. Zo kan je afwisselend met de een, en dan weer met de ander op pad.

Organiseer zelf een groepsreis

Backpack groepreisEen groepsreis brengt wel wat meer administratiedrift en verplichtingen met zich mee dan een gewone vakantiereis met z’n tweetjes. Vluchten boeken voor meer dan negen mensen alleen al is vaak een organisatorische uitdaging – om nog maar te zwijgen over het continu moeten reserveren van de vele hotelkamers. Daarom zien veel mensen het vaak als een drempel om een hele groepsreis te moeten te organiseren. Maar tegenwoordig is het met behulp van het functionele internet niet meer zo ingewikkeld om een groepsreis op touw te zetten. Laat je dus niet weerhouden en ga die groepsreis plannen!

Word zelf een groep

Maar als het desondanks niet bevalt alle tickets online te boeken, kan je ook een groepsreis voor je laten organiseren door vele reis- en boekingsorganisaties die zich specialiseren in het het regelen van reizen voor grotere groepen. Op deze manier kan je deel uitmaken van een grote verzameling aan verschillende persoonlijkheden en tijdens je vakantie vrienden voor het leven of leuke kennissen opdoen. Voor veel mensen is het namelijk niet zo vanzelfsprekend om samen met een partner of vrienden naar de Verenigde Staten of zelfs de tropische Nederlandse Antillen te vliegen. Je kan ook in je eentje of met een klein groepje met een van deze georganiseerde reizen meegaan en op deze manier onderdeel worden van een grotere reisgroep. Of je kan zelf je vliegtickets online boeken voor je eigen zelf-georganiseerde groepsreis!

2 gedachten over “Groepsreizen: op reis met een groep vrienden of onbekenden”

  1. Volgens mij is vluchten boeken voor meer dan negen mensen een echte organisatorische uitdaging! Vorig jaar probeerde ik zelf een groepsreis te organiseren om met mijn vrienden naar het buitenland te gaan. Dit jaar wil ik naar een ander, liefst onbekend, land, en deze keer laat ik de professionals hun werk doen.

    Beantwoorden
  2. Ik kan bevestigen dat vluchten boeken voor meer dan negen mensen een echte organisatorische uitdaging is! Mijn vrienden en ik hebben besloten om onze vakantie samen door te brengen, en we hebben veel moeite met vluchten boeken gehad! Nu ben ik op zoek naar een leuk hotel voor ons waar we als een groep kunnen verblijven.

    Beantwoorden

Plaats een reactie