Hier heeft Nederland zijn vakantiegeld voor gebruikt in 2020

Het jaar is nog niet voorbij, maar het zomervakantie seizoen van 2020 is wel achter de rug. Wat heb jij gedaan met het vakantiegeld dit jaar? In dit artikel zetten we de meest voorkomende bestemmingen van het vakantiegeld op een rij.

Voor vakantie, maar vooral in eigen land

Dat het vakantiegeld iets hoger uitviel dit jaar dan in 2019, was een positieve verrassing voor veel werknemers. Dat zorgde misschien voor net een beetje meer luxe tijdens de vakantie. De meeste mensen hebben het geld immers gewoon aan hun welverdiende vakantie besteed. Alleen waren er dit jaar veel meer mensen die gewoon in Nederland bleven, in verband met de coronapandemie.

Nederland is een echt vakantieland, zoals we eigenlijk altijd al wisten. In 2020 hebben veel meer landgenoten dat zelf ervaren. In plaats van een Spaans of Grieks eiland werd het een Waddeneiland. Maar ook Zeeland, Friesland, Drenthe en Limburg zagen veel meer binnenlandse toeristen komen. Zo werd het vakantiegeld in ieder geval besteed aan het draaiende houden van onze eigen economie.

Voor klussen of verbouwen

Er waren dit jaar ook veel mensen die besloten om niet op vakantie te gaan. Zij hebben vooral genoten van dagjes uit en van hun eigen huis. Voor velen was dit daarom ook hét moment om die klus in huis aan te pakken die er al zo lang ligt. Of om die gewenste verbouwing nu eindelijk door te zetten, want daar kan het vakantiegeld immers ook aan besteed worden.

Waar sommigen misschien een extraatje verdiend hebben om te kunnen verbouwen, komen anderen weer net iets te kort. Een lening biedt deze personen wellicht iets meer mogelijkheden. Zorg er in dit geval voor dat voorwaarden en aflossingsstrategie helemaal duidelijk en uitvoerbaar zijn.

Als appeltje voor de dorst

Tot slot zijn er ook Nederlanders die hun vakantiegeld gewoon op hun bankrekening laten staan. Zij gebruiken het als appeltje voor de dorst. De gevolgen van de coronacrisis zijn immers nog steeds niet helemaal duidelijk, dus het zou best kunnen dat er financieel zware tijden aan zitten te komen. Een extra bedrag is in dat geval zeer welkom.

Wat je ook gaat doen met je vakantiegeld: het leukste is het nadenken over de besteding ervan. Denk je alvast na over de bestemming van je volgende vakantiegeld?

Plaats een reactie