Populaire wintersportgebieden

De vijf populaire wintersportgebieden van 18/19:

Op basis van het aantal boekingen die zijn gedaan in het wintersportseizoen van 2018 – 2019 kunnen de vijf meest populaire wintersportgebieden van dat seizoen benoemd worden. Misschien is het een idee om eens deze vijf gebieden langs te gaan wanneer je dit nog niet gedaan hebt. De vijf meest populaire gebieden zijn:

  • Zillertal, Oostenrijk: Bij het Zillertal behoren heel wat skigebieden en dorpjes waar je tijdens je vakantie kan verblijven. Van alle dorpjes is Gerlos het meest populair, het is ook erg populair onder Nederlanders. Het gebied is geschikt voor zowel jong als oud, gevorderd of beginner en ook voor wandelaars. De pistes zijn vanaf 500m hoog tot – 3200m hoog en er is ruim 500km aan langlauf-/wandelpaden.
  • Saalbach-Hinterglemm, Oostenrijk: In dit gebied zijn er ook veel dorpjes waar je kunt verblijven tijdens je vakantie en deze zijn verbonden met een pendeldienst. Er is ruim 270km aan piste tot een hoogte van 2100 meter. De pistes zijn geschikt voor zowel de beginner als voor de gevorderde. Net als het voorgaande gebied in Oostenrijk is ook dit gebied erg geliefd bij de Nederlanders.
  • Les Trois Vallées, Frankrijk: Dit is het eerste skiresort van Frankrijk dat zich uitstrekt over drie valleien. Bij dit gebied behoren zeven dorpen waar de meeste mensen verblijven tijdens hun bezoek aan de drie valleien. Het gebied biedt mogelijkheden voor zowel de beginner als de gevorderde op de ruim 600km piste, maar is meer gericht op de gevorderde wintersporters.
  • Tignes – Val d’Isère, Frankrijk: Eigenlijk heet dit gebied Espace Killy, maar deze naam wordt bijna niet gebruikt. De twee grootste dorpen worden vaak benoemd als naam van dit gebied. Bij deze resorts zijn er groene tot zwarte pistes en dus is het geschikt voor de beginner en de gevorderde, de pistes zijn tussen de 1550m en 3450m hoog.
  • Livigno, Italië: Dit resort is iets meer voor de gevorderde wintersporter, maar ook kan de beginner nog op de blauwe pistes (30km) op de latten staan. Het gebied ligt hoog in de bergen waardoor de pistes op een 1816m tot 2798m hoogte liggen. Voor de gevorderde sporter is er 85km aan rode of zwarte piste om vanaf te gaan.

Bij elk van de bovenstaande wintersportgebieden zijn er naast de mooie afdalingen ook genoeg andere dingen te doen. Naast de leuke après-ski hutjes zijn er ook gezellige restaurantjes, pubs, etc. Er valt dus naast het sporten ook genoeg te doen om weer even bij te komen van een zware dag op de pistes staan.

Onbezorgd op wintersport

Wanneer je op wintersport gaat wil je natuurlijk onbezorgd op weg gaan en van de pistes af glijden. Zorg er daarom voor dat je reisverzekering goed voor elkaar is. Op Reisverzekering.nl heb je de mogelijkheid om een goede vergelijking van reisverzekeringen te maken zodat jij een passende reisverzekering hebt wanneer jij op wintersport gaat.

1 gedachte over “Populaire wintersportgebieden”

  1. Saalbach-Hinterglemm is inderdaad een zeer mooi skigebied. Je kunt hier een hele dag skiën zonder ook maar één keer dezelfde piste af te gaan. Echter is de Zillertal Arena wel een gebied wat vrij sneeuwzeker is.

    Beantwoorden

Plaats een reactie