Reizen in 2021: wat kunnen we verwachten?

Reizen is sinds begin vorig jaar op z’n zachtst gezegd knap lastig. Ondanks dat er hoop aan de horizon gloort in de vorm van het vaccin, is het nog allesbehalve zeker dat er dit jaar al vrij gereisd kan worden. We vertellen wat je kunt verwachten voor het reizen in 2021.

Het huidige reisadvies

Op dit moment luidt het officiële advies om in Nederland te blijven en niet op reis te gaan tot in ieder geval 31 maart 2021. De Rijksoverheid geeft aan dat het nog niet bekend is of het na die datum mogelijk is om naar het buitenland gaan. Het is ook nog allesbehalve duidelijk wanneer iedereen gevaccineerd is. Deze informatie maakt het dus moeilijk om échte voorspellingen te doen over hoe reizen er dit jaar uitziet, maar er is nog van alles mogelijk.

Mogelijkheid om te annuleren belangrijker dan ooit

Om die reden is de mogelijkheid om te annuleren in deze tijd belangrijker dan ooit. Gunstige annuleringsvoorwaarden verkleinen het risico aanzienlijk. Reisorganisaties houden er over het algemeen goed rekening mee. Je kunt dus vaak annuleren of omboeken bij een negatief reisadvies. Check dit wel altijd van te voren, want het is geen gegeven. Daarnaast kan het alsnog handig zijn om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Zoek naar leuke activiteiten voor thuis

Omdat er zoveel onzekerheid heerst over het reizen in 2021, is het misschien wel zo verstandig om je er niet te veel op in te stellen en naar leuke activiteiten te zoeken die je gewoon thuis kunt doen. Er zijn genoeg dingen te verzinnen waarvoor je niet al te diep in de buidel hoeft te tasten. De kans is groot dat je alle klusjes in huis inmiddels al hebt gedaan, dus mag je het best in de entertainmenthoek zoeken. Met casino zonder account 2021 wordt het spelen heel laagdrempelig. Omdat de verificatie via je bankrekening verloopt, hoef je geen account aan te maken. Dit is ook de reden dat je razendsnel wordt uitbetaald. Wil je even weg van je scherm? Doe dan een bordspelletje of ga puzzelen. Een ander idee om de creatieveling in jezelf naar boven te halen. Ga bijvoorbeeld tekenen of schilderen. Laat los dat je creaties mooi moeten zijn, maar zie het vooral als ontspanning.

Reizen in eigen land

Vakantie in eigen landNog een andere optie is om je pijlen te richten op een vakantie in eigen land. De kans is een stuk groter dat vakantievieren in Nederland dit jaar wel gaat lukken. Dit was vorig jaar ook al razend populair en heeft veel mensen doen ontdekken hoe veelzijdig Nederland is en hoeveel mooie plekken het land te bieden heeft. We gaven je eerder al tips voor het kiezen van een vakantiepark.

Toekomst is zeer onduidelijk

Hoe reizen in 2021 eruit gaat zien, laat zich heel lastig voorspellen. Gelukkig zijn er positieve vooruitzichten. En je kunt in ieder geval je heil zoeken in activiteiten in huis of een vakantie in eigen land. Dat is vooralsnog een stuk veiliger om te plannen én minstens zo leuk.

Plaats een reactie