5 typisch Nederlandse souvenirs

Wanneer we op vakantie gaan naar het buitenland verwennen we onszelf vaak met een leuk lokaal souvenir als aandenken. Zo kom je na een bezoek aan Spanje al snel thuis met een mooie Spaanse waaier en vanuit Italië met een meerkleurige zak pasta. Maar wat nemen toeristen eigenlijk mee vanuit ons land? In dit artikel vind je 5 typisch Nederlandse souvenirs.

Delfts Blauw

Delfts blauw is aardewerk met blauwe decoratie, dat traditioneel in Delft werd gemaakt als alternatief voor blauw en wit Chinees porselein. Het Delfts blauw werd in korte tijd zeer populair en dit bleef niet onopgemerkt voor de toeristen in Nederland. Je ziet Delfts Blauwe tegeltjes en Delfts Blauw servies terug in vele Nederlandse souvenirwinkels.

Klompen

Wij kijken er niet van op als we een Hollandse boer of boerin aantreffen op houten klompen. Wij weten per slot van rekening niet beter. Menig toerist is echter met stomheid geslagen wanneer er iemand aan komt lopen op deze oncomfortabele houten schoenen. Dit is is hun land namelijk vaak verre van gebruikelijk. De uniekheid en iconische status van klompen maakt ze een zeer populaire souvenir.

Drop

Nederlanders zijn dol op drop. Drop is onze nationale trots en wordt op vele plekken in ons land verkocht. Dit ontgaat ook de toeristen in Nederland niet. Het is daarom ook niet gek dat deze oer-Hollandse versnapering vaak meegenomen wordt als souvenir. Leuk en aardige die souvenirs, maar hoe krijgen mensen ooit hun koffer nog dicht? Lees hier alles over de beste inpaktips.

Bierpakket

Bier behoort tot een van de meest gedronken Nederlandse dranken. Daarbij heeft Nederlands bier de wereld veroverd met grote merken als Heineken en Grolsch én worden er talloze speciaalbieren gebrouwen in lokale brouwerijen. Deze liggen niet alleen in de supermarkt, maar kunnen ook geproefd worden in de duizenden lokale café’s. Door het enorm brede bieraanbod in ons land is het niet raar dat vele toeristen naar huis gaan met een echt hollands bierpakket.

Stroopwafels

Het is geen geheim dat veel toeristen een typische Hollandse lekkernij mee naar huis nemen als souvenir. Leuk voor familie en vrienden en ook nog eens een smaakvolle reminder van de vakantie. Een stroopwafel is de ultieme Hollandse koek en is wereldwijd geliefd en beroemd. Deze koeken vind je terug op vliegvelden, cruiseschepen en in diverse souvenirs shops.

Waag jij al tourist in eigen land met deze souvenirs?

Plaats een reactie