in , , , , ,

Stedentrip Sint Petersburg, prachtige locatie voor een interessante zomervakantie

Ik zal mijn bezoek aan Sint Petersburg, van 1703 tot aan de Russische revolutie de hoofdstad van het Russische tsarenrijk, niet snel vergeten. Het is de mooiste stad van Rusland en zeker een van de mooiste steden van Europa.

Natuurlijke schoonheid

Sint Petersburg, Venetië van het noordenDoor zijn ligging in de rivierdelta van de Neva , dicht aan de Oostzee, kent de stad veel water en bezit het, naast de vele kanalen, wel 342 bruggen. De bijnaam ‘Venetië van het noorden’ kreeg het dan ook niet voor niets. Zeker in de zomermaanden, als het bijna niet donker wordt in de zogenaamde witte nachten, kun je er leuke wandelingen maken. Of wat te denken van de boottochten over de kanalen langs de vele bezienswaardigheden die Sint Petersburg te bieden heeft.

Historische grootheid en culturele pracht

Kerk van de Verlosser op het bloed in Sint PetersburgMoskou mag dan de officiële hoofdstad van Rusland zijn, maar Sint Petersburg is toch absoluut de culturele hoofdstad van het land. Wat te denken van de Hermitage, het zomerpaleis van de tsaren, waar zich de grootste kunstcollectie ter wereld bevindt. En dan de Peter en Paul Vesting waar zich de graven van Peter de Grote e.a. leden van de heersende Romanov-familie bevinden. En wat te denken van de Admiraliteit, de St. Isaakkathedraal, het Smolniklooster en vooral ook de prachtige ‘Kerk van de Verlosser op het bloed’. Een kerk in Oud-Russische stijl, zoals we die ook van het Rode Plein in Moskou kennen. Wil je meer weten over de mogelijkheden om een stedentrip te boeken naar Sint Petersburg? Kijk dan hier.

Nick

Geschreven door Nick

Nick is de eigenaar van deze site, daarnaast een fanatiek schrijver. Fotograferen en websites bouwen zijn hobby's van hem. Daarnaast is hij dol op lekker eten en buitenlandse plekjes bezoeken. Het liefste niet té toeristisch en een mooie omgeving om de mooiste foto's van te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Game of Thrones filmlocaties seizoen 6

Game of Thrones filmlocaties seizoen 6 – GOT Freak #06

Vlucht geannuleerd door aswolk

Reis of vlucht geannuleerd: wie betaalt?