Fietsen in de Achterhoek

Of je nu gewoon op de bonnefooi gaat fietsen of langs uitgestippelde fietsroute rijdt, het is voor iedereen een belevenis. Er worden fijne fietsarrangementen aangeboden door diverse hotels in de regio, dus als je niet alles zelf wilt uitvinden laat je dan hiermee lekker verwennen. Lees op je gemak de volgende tips door over het fietsen in de Achterhoek. Ze kunnen wel eens goed van pas komen!

De Achterhoek

De Achterhoek is ideaal om met de fiets te doorkruisen en niet alleen doordat het landschap waarschijnlijk het meest afwisselende is van Nederland. Je vindt er bossen, heide, bouwlanden en uitgestrekte weiden. Fiets niet te snel want het kan maar zo zijn dat je net dat stukje prachtige natuur mist.

Fietsen in Montferland

Gewaal in GelderlandMontferland is een geweldige streek in Gelderland, waar het uitstekend geschikt is om te fietsen. Of je nu één dag of vier dagen wilt fietsen, je blijft steeds de leukste plekjes ontdekken in de langgerekte bossen en op de heuvelpunten met een weids uitzicht. Hier komen zowel beginners als gevorderde fietsers aan hun trekken. Er zijn diverse routes, zoals de Montferlandroute, de Geldersepoortroute en de Zesmolenroute die geschikt zijn voor iedereen.

Fietsen en kamperen

Kasteel DoorwerthAls je het prettig vindt om van plek naar plek te fietsen en niet over een vaste uitvalsbasis wil beschikken is het een leuk idee om een fiets- en kampeerarrangement te boeken. De fietstocht leidt je langs schitterende dorpjes met elk hun eigen unieke karakter, langs kastelen, watermolens en natuurlijk door de prachtige natuur. De fietsroutes gaan zowel over landelijke weggetjes als fietspaden. De lengte van de route is variabel, waardoor het ook voor kinderen geschikt is om mee te gaan. Je overnacht op luxe campings met een zwembad, je hoeft dus niet elk gevoel van comfort te ontberen. Je komt zo ook op diverse mooie campings op de Veluwe.

Arnhem als uitvalsbasis

Het prachtige polderlandschapBoek een hotel in Arnhem of neem een fietsarrangement en ga deze bijzondere omgeving eens op de fiets verkennen. Volop keus. Zo zijn er fietsroutes langs de Veluwezoom die zich kenmerken door stijgingen en dalingen en zo zijn er de meer vlakke fietsroutes die je langs de IJssel of de Rijn voeren door het polderlandschap. De fietsroutes variëren in lengte, zo kunt je er een hele dag mee zoet zijn of als je het wat rustiger aan wil doen een tocht fietsen van enkele uren.

Op de camping

Neem je fietsemee en boek lekker een weekendje op de camping of als je langer de tijd hebt een week. Als je op de camping in de Achterhoek verblijft, sta je meteen een stuk dichterbij de natuur. In de omgeving van welke camping dan ook zijn altijd leuke fietsroutes uit te stippelen en misschien zijn er al bestaande fietsroutes voor je uitgestippeld, zodat je alleen nog maar hoeft te fietsen.

Plaats een reactie