Verschillen tussen een koffer, backpack & reistas

Reizen vraagt om een goede voorbereiding. Allereerst speelt natuurlijk de vraag wat je allemaal mee gaat nemen. Afhankelijk van onder andere de reisduur en het weertype op de plaats van bestemming moet je bijvoorbeeld goed nadenken over welke en hoeveel kleding en schoenen je moet meenemen. Maar nog een veel belangrijke vraag is eigenlijk hoe je al deze bagage gaat vervoeren. Meestal bestaat de keuze uit een koffer, reistas of backpack. Wat zijn de verschillen hiertussen en wanneer is wat het gemakkelijkst?

Reizen met een koffer

Een koffer is rechthoekig, heeft wieltjes en een trekstang en een inhoud tot ongeveer 120 liter. Vooral bij vliegreizen hebben koffers diverse voordelen ten opzichte van een backpack of reistas. Ze worden niet snel vies en zijn tegenwoordig steeds vaker voorzien van een ingebouwd slot. Heb je breekbare spullen in je bagage die absoluut niet mogen beschadigen? Dan wordt een koffer met een harde schaal aangeraden. Wil je wat meer bagage kunnen meenemen dan kun je beter kiezen voor een zachte koffer. Deze wegen namelijk minder.

Of op reis een koffer meenemen voor je bagage de beste optie is, hangt van nog meer factoren af. Allereerst speelt bijvoorbeeld mee hoe het wegdek is op de plaats van bestemming. Zijn de wegen overal goed geplaveid en zijn er niet heel veel trappen, dan kun je een koffer gemakkelijk verplaatsen door de wieltjes. Dit is ook het geval als je een (huur)auto hebt, of veel gebruikmaakt van taxi’s of Uber. Blijf je langere tijd op een plaats? Ook dan is een koffer ideaal, omdat je deze het gemakkelijkst kan in- en uitpakken.

Check hier de beste koffer aanbiedingen.

Reizen met een backpack

Een backpack is een grote cilindervormige rugtas of rugzak. Backpacks hebben een inhoud tot 100 liter. Het grote voordeel van een backpack is dat je je er gemakkelijk mee kunt verplaatsen. Maak je bijvoorbeeld tijdens je reis vaak gebruik van het openbaar vervoer? Doordat de wegen mogelijk niet altijd even best zijn en de kans op trappen groter, is een backpack handig om stukken naar een bus- of treinstation te lopen.

Ga je op reis naar eilanden of stranden, of ben je van plan veel wandelend de natuur in te trekken? Met een backpack loop je niet het risico op zand in rolwieltjes. Zeker bij locaties die wat meer afgelegen liggen in de natuur, is een backpack de meest ideale reisbagage. Een backpack is ook een betere optie dan een koffer als je vaak verblijft in kleinere kamers, aangezien je hier niet altijd ruimte genoeg zult hebben om een koffer helemaal open te klappen.

Check hier goedkope backpacks.

Plaats een reactie