Vier tips om zakkenrollen te voorkomen

Het is heerlijk om tijdens een vrije dag op je gemak door een stadje te slenteren, maar wees altijd op je hoede voor zakkenrollers. Geld kwijtraken is niet leuk, maar zonder je pinpassen, rijbewijs en paspoort ben je helemaal nergens. Vandaar hier een aantal tips om zakkenrollen te voorkomen.

1. Stop niks in je achterzakken of broekzakken

Het is soms handig om even je telefoon of portemonnee in je zak te stoppen, maar doe het niet! Jaszakken en broekzakken zijn een eenvoudig doelwit voor zakkenrollers. Bewaar je sleutels en portemonnee daarom altijd in een zak in de binnenkant van je leren rugzak of in een moneybelt.

2. Kijk goed uit op toeristische plaatsen

Drukke plaatsen zijn ideaal voor zakkenrollers. Je bent sneller afgeleid door je omgeving en let minder goed op je spullen. Vandaar dat veel zakkenrollers actief zijn bij toeristische attracties, op markten en op het strand. Ook bevinden ze zich in het openbaar vervoer. Op dit soort plekken moet je extra waakzijn zijn. Met name mensen die zogenaamd per ongeluk tegen je opbotsen zijn verdacht. Gooit iemand bijvoorbeeld koffie over je heen maak het dan altijd zelf schoon. Zakkenrollers gebruiken deze truc vaak om je af te leiden en ondertussen je zakken leeg te halen.

3. Leg dure spullen niet op een terrastafel

Klinkt logisch, maar toch is het iets wat je ongemerkt kan doen. Je ploft neer op een terras en stalt je telefoon en portemonnee uit op de tafel voor je. Iets wat je absoluut niet moet doen. Let er tevens op dat je bij het afrekenen meteen je portemonnee goed opbergt.

4. Draag een anti diefstal rugzak

Anti diefstal rugzakMet een rugzak op ben je extra kwetsbaar. Je hebt namelijk geen idee van wat er achter je gebeurt. Zakkenrollers kunnen ongemerkt jouw waterdichte rugzak open ritsen en waardevolle spullen stelen. Voorkom dit met een anti diefstal rugzak. Deze rugzakken zijn gemaakt van sterk materiaal. Opensnijden met een mes lukt bij deze tassen niet. Bovendien heeft de tas verborgen ritsen. Handig, want op die manier maak je het dieven extra moeilijk.

Plaats een reactie