Waar ga jij naar toe op wintersport dit jaar?

Het is nog maar nét oktober, maar veel vakantieliefhebbers denken nu al aan de lonkende verlokkingen van het aanstaande wintersportseizoen. Officieel begint de echte wintersporttijd pas in november, maar het vinden van een lekker chalet of een luxueus hotel te vinden in een van de meest mooie en geliefde wintersportlocaties kan natuurlijk niet tot het laatste moment worden uitgesteld. Om nog maar te zwijgen over de heerlijke voorpret.

Wintersporten in Oostenrijk

Wintersporten op een sneeuwscooterHet meest populaire land voor een wintersportvakantie is nog altijd Oostenrijk. Ieder jaar trekken duizenden Nederlanders de pistes op in het Oostenrijkse berglandschap. Maar andere bekende wintersport hotspots in Europa zijn Italië, het Franse Chamonix (waar je ook de hoogste bergtop van Europa, namelijk de Mont Blanc, vindt) en het populaire Davos in Zwitserland. Misschien minder bekend, maar daarom nog niet minder veelbelovend is de wintersportbestemming in Noorwegen, in het plaatsje Lillehammer. Maar Scandinavië staat niet voor niets bekend om zijn pluizige sneeuwdekens – de regio heeft nog veel meer in de aanbieding en wordt ook steeds populairder als wintersportbestemming. Zo staat het Finse Lapland al jaren symbool voor de thuishaven van de kerstman met zijn arrenslee en rendieren. Meer weten over een wintersport in Oostenrijk? Lees dan ons volledige artikel.

Wintersporten buiten Europa

SkipisteOok buiten Europa komen wintersporters gemakkelijk aan hun trekken in het reusachtige Andes gebergte. Zo staat het uitgestrekte Argentijnse berggebied Bariloche niet voor niets op het wintersportlijstje van het koninklijk huis.Dan is er nog een bestemming die niet kan ontbreken op een lijstje van veelbelovende wintersportbestemmingen, namelijk een van de meest bekende en beruchte ski-oorden. Het Amerikaanse Aspen. Aspen is gelegen in de deelstaat Colorado en jaarlijks komen hier de crème de la crèmes van de bekende en minder bekende rich and famous hier langs voor wintersportgenot. Logischerwijs beschikt Aspen dan ook over meer dan 330 verschillende skiroutes en verschillende complementaire wintersportmogelijkheden.


Hoe reis je naar je wintersport bestemming?

Op wintersport met de autoTraditioneel gezien kiezen veel mensen voor de auto als ze op wintersport gaan. Natuurlijk is het handig om je eigen ski’s, wintersportpakken en andere benodigdheden in te pakken en direct door te rijden naar je Oostenrijkse droomchalet. Maar ook met het vliegtuig kom je gemakkelijk op de wintersportbestemming van je dromen. Vooral als je voor Noord-Europese of niet-Europese bestemmingen kiest, is het vliegtuig keuze nummer één. Zorg er ook voor dat je je skispullen makkelijk mee kan nemen tijdens je reis. Wil je weten welke accessoires je nodig hebt voor de wintersport? Lees ons artikel over accessoires voor je wintersport vakantie.

Plaats een reactie