Weekend weg tip: Stedentrip naar Rome

In Nederland komt de langverwachte warme lente en hete zomer nog maar langzaam op gang. Snotterneuzen en traanogen zijn geen uitzonderingen op de straten en bibberend proberen we onze jas nog wat steviger dicht te knopen. Het is nog geen zomer – we kunnen er niet meer omheen. En wat is er lekkerder dan in afwachting van een warme Nederlandse zomerperiode, even de koude windvlagen  te ontsnappen dan met een weekend weg?

Het schone Italië: la bella Italia

Italië is al eeuwenlang een uitermate geliefde vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het laarsvormige land staat symbool voor de typische, rustige en genietende Italiaanse levensstijl die natuurlijk gepaard gaat met authentiek eten en drinken. De Nederlander in het schone Italia ziet zich al snel door pittoreske steegjes lopen, de zon genieten in wijde velden en de bruisende Italiaanse stedencultuur op doen.
Qua temperaturen is het eigenlijk altijd wel aangenaam vertoeven in de Italiaanse hoofdstad. Alhoewel we niet altijd van 25 graden en warme zon kunnen spreken, kan je in Rome lekker wandelen in temperaturen die rond de 10 tot 15 graden schommelen, terwijl het bij ons vriest en sneeuwt. Maar juist in het voorjaar lopen de warme zonnige dagen in Rome hevig vooruit op de Nederlands temperaturen. Als je in Appelscha nog een dikke sjaal om moet slaan, zit je in Rome al in een hemdje op een zonnig terras.
En voor tijdens het wintersportseizoen is er ook zeker wat te doen in de regio. Als je juist op zoek bent naar meer typische winterse temperaturen, dan kan je in Italië ook heerlijk wintersporten. De top wintersportlocaties zijn bijvoorbeeld het Val Gardena en het Val di Fassa. Deze wintersport gebieden zijn vooral perfect voor hobbywintersporters of beginners die niet per se van de hoogste pistes willen springen.

Rome als citytrip

Amfitheater in RomeDe hoofdstad van Italië, het cosmopolitische Rome, is een stedentrip bestemming ten top. In Rome kan je al wandelend de hele geschiedenis van de stad en de regio aan je voorbij zien glijden. Van de beroemde en beruchte architectonische hoogtepunten van het Colusseum tot de geluksbrengende Trevi fontein – in Rome is er zoveel cultuur te snuiven, dat je neus er verstopt van raakt! Schoonheid en bezienswaardigheden heb je overal rondom je – je struikelt er automatisch over heen.

Maar Rome is meer dan een wandelend museum. Het Italiaanse nachtleven, de Italiaanse cuisine en de beruchte Italiaanse modestijlen – deze stad heeft zoveel te bieden dat je na een weekend nóg wel een week zou willen blijven. In typische Italiaanse espressobars kan je een heerlijke koffie drinken, vervolgens kan je op shopping spree in Rome (of als je het écht goed wil aanpakken kan je naar de modehoofdstad van Italië Milaan) en ’s avonds is de stad rijk aan vele charmante en luxeuze restaurants, bars en clubs.

Anders Italië?

Geen zin in een drukke Italiaanse stad of er even tussenuit? Een van de meest mooie bestemmingen in Italië zijn zonder twijfel de verschillende adembenemende bekende Italiaanse meren. Het Lago Maggiore, het Comomeer en het Gardameer zijn de drie meest bekende meren van Italië en net zo mooi als de namen je doen vermoeden. Azuurblauwe vergezichten en kalmerende briezen waaien je tegemoet. Aan de meren kan je heerlijk vertoeven in een van de vele mooie hotels, resorts of huisjes. Of neem je eigen vervoer-meer-middel mee en vaar met een lokale zeilboot langs de betoverende kustplaatjes.

Vervoer naar en binnen Italië?

  • Naar Italie kom je toch het makkelijkst met het vliegtuig. Vliegtickets naar Rome of Milaan heb je al vanaf 70 euro geboekt. Of kies voor een reis met de auto en pik onderweg wat schoonheid van het Franse landschap mee.

Binnen Italië is het vervoer met de trein (gegarandeerd mooie uitzichten), of de boot (op en rondom de Italiaanse meren) zeker een aanrader.

Plaats een reactie