Indonesië

Indonesië wordt steeds populairder onder jongeren en studenten om naartoe te reizen. Dit doen zij zowel met vrienden als alleen. Zeker Bali is hier erg populair. Deze eilanden bieden namelijk lekker eten, mooie natuur en een fijn klimaat. Wat wil je nog meer?

Blogberichten over Indonesië

Land en cultuur

Indonesië is een archipel van wel 14.572 eilanden! Dit maakt het de grootste eilandengroep ter wereld. Het landoppervlakte bedraagt 1,9 miljoen vierkante kilometer en houdt wel 290 miljoen inwoners. De hoofdstad is Jakarta en bevindt zich op Java.

Hoewel het geen staatsreligie is, heeft Indonesië het grootste aantal gelovigen in de Islam.

Bali is een populair eiland op Indonesië en wordt voornamelijk bezocht door de mooie stranden, de rijstvelden en de vele tempels op het eiland.

Indonesië staat verder bekend om het handwerk, de schilderkunst en het toneelspelen. Specifiek de wajangpoppen van Java.

De officiële taal die gesproken wordt is Indonesisch. Ook zijn er meerdere lokale talen waarvan Javaans het meest gesproken wordt.

Klimaat

Indonesië heeft een tropisch klimaat waarbij het gedurende het hele jaar zo’n 30 graden Celsius is. Ook heeft het land moesson periodes waarbij er veel regen valt. De grond is erg vruchtbaar door het vulkanisch gebied.

Indonesië ligt op de grens van een aardplaat welke soms zeebevingen of aardbevingen veroorzaakt. De trillingen afkomstig van een zeebeving kunnen leiden tot een tsunami op het land, waar regelmatig hele huizen en wegen worden weggespoeld. De meest recente tsunami vond plaats in 2018 bij de kust van Sumatra.

Door de afmetingen en het klimaat van de eilanden, heeft Indonesië, na Brazilië, de grootste biodiversiteit aan planten en dieren waaronder de Sumatraanse Tijger en de Javaanse Neushoorn.  Ook is het land de een-na-grootste wat betreft endemische soorten. Dit houdt in dat deze plant- en diersoorten alleen voorkomen op de eilanden van Indonesië en nergens anders.