Cuba

Cuba staat bekend om twee dingen: Havana en de Cubaanse crisis. Het is een welbezochte vakantiebestemming vanwege de dansen, het eten en de mooie stranden.

Blogberichten over Cuba

Land en cultuur

Cuba wordt ook wel officieel de Republiek van Cuba genoemd. Het is onderdeel van de Caribbean en bestaat uit meerdere kleine eilanden. Het heeft een oppervlakte van 109,000 vierkante kilometer en bevat elf miljoen inwoners.

De culturen vanuit Cuba komen voornamelijk van Spanje en Afrika. Het meest bekende onderdeel van deze cultuur is de muziek, ook wel “Son” genoemd. Het is een combinatie van allerlei culturen. Ook staat Cuba bekend om de keuken met de gerechten geïnspireerd vanuit Spanje, maar met de kruiden van de Caribbean. Er wordt veel rijst en bonen gegeten.

Havana is de hoofdstad van Cuba en daarbij ook de populairste stad. Deze bevat veel oude monumenten en gebouwen. Volgens legendes zou de Cuba Libre, een van de populairste cocktails, ontstaan zijn in een oude bar in Havana. Maar deze moet altijd met een korrel zout genomen worden.

Klimaat

Het klimaat op Cuba is tropisch en daardoor gedurende het hele jaar erg warm. Wel wordt de temperatuur gematigd door een frisse noordoostenwind. Tussen november en april is het droogseizoen. Daarna valt er regelmatig regen.

Omdat het land warme temperaturen reguleert en aan de Golf van Mexico ligt, is het erg vatbaar voor orkanen. Deze komen voornamelijk in september en oktober voor, wanneer de rest van de temperaturen in dat gebied beginnen te dalen.

Cuba is onderdeel van een project die zijn best doet om de biodiversiteit van verschillende landen zo veel mogelijk intact te houden. Ze proberen daarmee ook de natuurlijke habitat van deze dieren te bewaren. Toch huizen er in Cuba veel verschillende diersoorten die nog altijd hun opgeschreven cijfers lijken te overstijgen.