Dit maakt Rome zo bijzonder in het voorjaar

Rome is een sprookjesachtige bestemming in het voorjaar. Zowel in de voorjaarsvakantie als de meivakantie is de stad een razend populaire vakantiebestemming. Rome is natuurlijk in elk jaargetijde een mooie en bijzondere stad. Maar in het voorjaar lijkt het of de stad nog extra aantrekkingskracht heeft. Dít maakt Rome zo bijzondere in het voorjaar.

1. Het weer in het voorjaar

De eerste reden waarom een stedentrip naar Rome juist in het voorjaar een goed idee is: het weer is dan perfect. De winters en zomers lopen in Rome ongeveer gelijk met die in Nederland. Het is in Rome echter gemiddeld zo’n 5-10 graden warmer dan in Nederland. Dat maakt de zomer eigenlijk te heet om in de prachtige stad rond te struinen. Het voorjaar en het najaar bieden echter perfect weer. Je kunt heerlijk in je shirtje rondlopen en genieten van de terrasjes. Het weer in Rome is in het voorjaar het mooist, al is ook het late najaar een goede tijd om naar Rome te gaan.

2. Het is er rustig

Rome is in het voorjaar een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Maar dat is het meestal niet voor andere mensen. Zo zijn de zuidelijke landen het drukst in de warme zomermaanden, wanneer ook de vakantiehuizen bezet zijn en de mensen in Italië en Spanje zelf ook vakantie hebben. In de wintermaanden is Rome doorgaans wat drukker als het gaat om de gelovigen, die met name rond de feestdagen de stad bezetten. Dat maakt het voorjaar en najaar de rustigste periode in Rome – al is de stad ook dan behoorlijk druk!

3. Je kunt alles zien

Bepaalde gebouwen en gedeelten van de stad zijn niet het hele jaar te bezichtigen. In de koude maanden zijn sommige restaurants en cafés gesloten omdat het voor hen het laagseizoen is. En in de warme maanden zijn sommige gebouwen gesloten omdat het er echt te heet is. De oude gebouwen zijn zelden voorzien van airconditioning en de temperatuur kan daarbinnen gemakkelijk oplopen tot 50 graden of warmer. Vandaar dat het voorjaar de beste tijd is: dan kun je in Rome vrijwel alles bezichtigen wat je interessant vindt.

4. Het is goedkoper

Met name in de winter en het vroege voorjaar, tot begin April, zijn de stedentrips naar Rome een stuk goedkoper dan de rest van het jaar. Met uitzondering van de Paasdagen kun je dan honderden euro’s besparen. Ook zijn veel restaurants dan goedkoper, omdat ze dan vooral de vaste clientèle bedienen. Het reizen naar Rome toe is ook goedkoper: het vliegtuig is een stuk voordeliger buiten het hoogseizoen.

Rome is in het voorjaar het meest aantrekkelijk. Alles is fris en schoon, het weer is lekker aangenaam en het is er relatief rustig. Bovendien kun je er ook nog eens een stuk goedkoper heen dan wanneer je in de zomer wilt gaan. Dit alles bij elkaar maakt van Rome een ideale bestemming als je een stedentrip in het voorjaar wilt boeken. Wil je graag in de zomer een stedentrip meemaken? Dan is een van deze 4 steden in Oost-Europa een goede bestemming. Deze zijn in de winter en het vroege voorjaar nog nauwelijks geschikt als vakantiebestemming omdat het er ijzig koud kan worden.

Plaats een reactie