Game of Thrones seizoen 1 filmlocaties – GOT Freak #01

Wie kent het niet? Game of Thrones, dé hitserie van HBO. Gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin. In deze serie wordt er gefilmd op diverse super vette locaties verspreid over voornamelijk Europa en Marokko. Over de afgelopen 7 seizoenen Game of Thrones zijn er al heel wat gave filmlocaties voorbij gekomen. Sommige van deze locaties zijn natuurlijk opgepoetst met special effects, maar het zijn stuk voor stuk prachtige locaties. Wij vroegen ons af: waar is Game of Thrones opgenomen? We gaan de bekendste filmlocaties van seizoen 1 hieronder allemaal behandelen. Helaas moeten we nog even wachten op Game of Thrones seizoen 8, maar je kan de locaties in de tussentijd bezoeken in je vakantie. Als echte GOT nerds gaan we de locaties natuurlijk af per seizoen!

Magheramorne Quarry – Noord-Ierland

Magheramorne Quarry filmlocatie Game of Thrones seizoen 1Hier vind je Jon Snow op Castle Black terug. Dit is namelijk de locatie waar Castle Black is opgenomen. Castle Black en een deel van “The Wall” is hier opgebouwd. Het gebied ligt ten Noorden van Belfast en is een steengroeve. Het is een prachtige locatie met massieve kalksteenrotsen. De steengroeve is al sinds de jaren 80 buiten gebruik. Nu wordt deze locatie dus gebruikt als set voor Game of Thrones. De groeve heeft een heel mysterieus sfeertje wat goed helpt bij de sfeer in de serie. Wil je de Magherarmorne bezoeken, weet dan wel dat de gehele set was opgebouwd en dat deze dus niet meer te zien is. Het gebied is wel prachtig om te gaan bekijken, vooral door de massieve kalksteenrotsen. And remember:

Brace yourself, winter is coming! – Ned Stark

Castle Ward – County Down, Noord-Ierland

Castle Ward filmlocatie Game of Thrones seizoen 1Het thuisfront van huize Stark, Winterfell is hier opgenomen. Winterfell heet in het echt ‘Castle Ward’ en ligt gelegen bij het dorp Strangeford. De binnenplaats en de klok sprongen eruit in de pilot van Game of Thrones. Als je op deze filmlocatie aankomt, zal je als Game of Thrones fan merken dat er veel bijgetekend is via de computer. Toch is het gaaf om even langs te gaan bij huize Stark. Het kasteel komt uit de 18e eeuw en staat bekend om de gemixte architectuurstijlen. Een kaartje kost hier 9 pond en het is zeker de moeite waard om het terrein te verkennen.

Shanes Castle – County Antrim, Noord-Ierland

Shanes Castle filmlocatie Game of Thrones seizoen 1Weet je nog die scene in seizoen 1, waar een paard onthoofd werd door ‘the Mountain‘, broer van ‘the Hound‘? De scenes van dat toernooi zijn hier opgenomen. Het kasteel is gebouwd in de 14e eeuw! Deze kasteelruïne is gelegen bij Randalstown. Voorheen had het kasteel de naam Eden-duff-carrick, maar in 1722 veranderde Shane MacBrien O’Neill dit naar Shanes Castle.
Ook andere Game of Thrones scenes zijn opgenomen op dit landgoed. Bijvoorbeeld toen King Robert Baratheon voor het eerst arriveerde in huize Stark ‘Winterfell‘. Ook is dit de filmeset voor de standbeelden en begraafplaats van de overleden Starks geweest.

Sandy Brae – County Down, Noord-Ierland

Sandy Brae filmlocatie Game of Thrones seizoen 1Hier kom je binnen in het territorium van de Dothraki. In de echte wereld wordt het terrein voornamelijk gebruikt om te hiken en te mountainbiken. Je herkent de locatie makkelijk doordat de berg Slievemageogh goed te zien is. Hier begon het verhaal voor Daenerys Targaryen en de stap om Khaleesi van de Dothraki te worden. Dus trek je wandelschoenen aan en neem je fototoestel mee en maak foto’s van deze adembenemende Game of Thrones filmlocatie!

Silent City – Mdina, Malta

Silent City Mdina Game of Thrones seizoen 1 filmlocatieCatelyn Stark en Ser Rodrik maken hun entree in King’s Landing. Dit is in de allereerste aflevering van seizoen 1 te zien. Later werd de poort van de andere kant gefilmd toen Ned en Catelyn afscheid van elkaar namen. Dit is gefilmd bij de Mdina Main Gate.
Verder is er in deze stad nog een filmlocatie te vinden, namelijk het bordeel van Littlefinger (Piazza Mesquita). Deze 2 locaties moet je dus gezien hebben als je in Mdina bent! Mdina ligt op een rotsplateau van 210 meter en is veel gebruikt voor Game of Thrones in seizoen 1. De stad voelt middeleeuws aan, omdat er geen motorisch vervoer toegestaan is. Zo voelt het aan als een openluchtmuseum, doordat je door krappe straatjes langs prachtige gebouwen kan lopen. De straatjes lopen zeker niet recht en zo kun je niet ver vooruit de straatjes inkijken. Dit draagt nog eens extra bij aan het middeleeuwse sfeertje van de stad.

Azure Window – Gozo, Malta

Azure Window filmlocatie Game of Thrones seizoen 1De trouwerij van Daenerys en Khal Drogo had een prachtige achtergrond. Een kalkstenen boog, die bij het begin van de scene meteen te herkennen is. Het is een natuurlijke boog op het eiland Gozo in Malta. Helaas is deze kalkstenen boog langzaam aan verdwenen door erosie. De boog is in maart 2017 ingestort, dus deze boog is op dit moment helaas niet meer te bezoeken. maar vóór de Azure Window, ligt de Blue Hole, een soort gat in de zeebodem. Dat is ook zeker het bekijken waard!

St. Dominic Convent – Rabat, Malta

St. Dominic Convent filmlocatie Game of Thrones seizoen 1De prachtige fontein waar Ned Stark de confrontatie aan gaat met Cersei over haar ouderschap. Oh snap! Later in dezelfde aflevering krijgt Ned een boodschap dat de koning naar hem vraagt, dan staat hij in de tuin van het Saint Dominic klooster. Hier is namelijk de binnenplaats van de Red Keep Garden opgenomen. Als je er dan toch bent kun je gelijk het standbeeld van de heilige maagd bekijken dat hier gehuisvest is. Leuk weetje: dit klooster begon in de 13e eeuw met de bouw en was pas klaar in de 16e eeuw.

Fort Manoel – Valetta, Malta

fort manoel filmlocatie Game of Thrones seizoen 1Op deze prachtige Game of Thrones filmlocatie heeft het hoofd van Ned gerold. Tja, luguber is het wel! Hier heeft Ned Stark zijn verraad toegegeven aan Koning Joffrey en daarvoor moest hij boeten. Ondanks dat dit één van de heftigste scenes was van seizoen 1, is het wel een hele mooie. Het fort is gelegen op Monoel eiland in de haven van Valetta. Het fort is zelfs vanuit Valetta goed te zien. Dit fort is gestart met de bouw in het jaar 1569 en jaren later verder gebouwd. In 1757 werden de kanonnen aan het fort toegevoegd. Zo kon het fort zich staande houden tijdens de tweede Coalitieoorlog.

San Anton Palace – Attard, Malta

San Anton Palace filmlocatie Game of Thrones seizoen 1Op deze locatie zijn meerdere Game of Thrones scenes gefilmd. In 1623 is de bouw van San Anton Palace gestart ten name van Antoine de Paule. De tuinen zijn sinds 1882 opengesteld voor publiek, ga deze dus zeker bezoeken. De tuinen zijn aangelegd met verschillende soorten planten en er leven ook verschillende dieren. De sinaasappelbomen komen nog uit de tijd van de Orde van Malta, een ridderorde. Zo loop je langs verschillende filmlocaties uit Game of Thrones, zoals de stallen van de Red Keep in de allereerste aflevering. Wat afleveringen later de ontmoetingsplaatsen tussen Ned en Littlefinger. Op het moment dat de wachters van de Starks in gevecht zijn met die van de Lannisters speelt dit zich ook af bij San Anton Palace. Het mooie van deze locatie is dat je de president van Malta zomaar tegen het lijf kan lopen. Het is namelijk zijn thuisfront.

We zullen op de site de filmlocaties van de overige seizoenen van Game of Thrones snel plaatsen! Er is ook een Nederlandstalige Facebook groep met GOT fans die je zeker moet volgen.

2 gedachten over “Game of Thrones seizoen 1 filmlocaties – GOT Freak #01”

Plaats een reactie