de Efteling, waar sprookjes tot leven komen

In Kaatsheuvel, Noord-Brabant  ligt het meest bezochte themapark van Nederland: de Efteling. Het park bestaat al sinds 1952 en is het langst geopende themapark van de wereld! De Efteling is een attractiepark met een sprookjesthema, en heeft daarnaast ook de mogelijkheid om te overnachten in het Efteling Hotel en in vakantiepark Bosrijk. Tevens is er het Efteling Theater en een golfpark.

Het Efteling pretpark

Kom de sprookjes bewonderen! Het pretpark staat vooral bekend om het grote sprookjesbos, hiermee is ooit allemaal begonnen. Het park heeft zich daarna uitgebreid tot pretpark. De nieuwste achtbaan is de Baron 1898, waarmee een flinke duikvlucht gemaakt wordt. In het sprookjesbos is de nieuwste attractie Pinokkio sinds maart 2016 te bewonderen. Het pretpark is opgedeeld in diverse rijken, waar verschillende thema’s aan verbonden zijn: Anderrijk, Marerijk, Reizenreik en Ruigrijk. Elk rijk heeft zijn eigen attracties en themarestaurants, met speciale menukaarten.

Attracties in de Efteling

Reizenrijk attracties

In Reizenrijk vind je vooral de wat rustigere attracties terug. Zo vind je er onder andere de Pagode en de Gondoletta. Ook de wensbron, speeltuin kleuterhof en het Avondturendoolhof voor de kinderen liggen in Reizenrijk. De wat ruigere attracties in Reizenrijk zijn Monsieur Cannibale met de ronddraaiende kookpotten en de Vogel Rok, een indoor achtbaan in het donker. De meest bekende attractie uit het Reizenrijk is waarschijnlijk wel de Carnaval Festival, met het vrolijke muziekje dat de rest van de dag niet meer uit je hoofd te krijgen is.

Marerijk attracties

Het marerijk ligt aan het begin van de Efteling, het dichtste bij de ingang. Je vind hier het sprookjesbos, waar de sprookjes van de Efteling tot leven komen. Een van de bekendste en opvallende attracties is Langnek, je kunt hem van ver af al zien als hij zijn nek heeft uitgestoken! Ook de stoomtrein komt dwars door het Marerijk. Aan het bekende Sint Nikolaasplein vind je de Droomvlucht, het ronddraaiende huis Villa volta en de Raveleijn show terug. Ook het volk van Laaf woont in het Marerijk. Als je goed zoekt vind je er ook de minder bekende pareltjes zoals het Efteling Museum en de Diorama. Ook de stoomcarrousel is een van de oudere attracties van de Efteling, en zal voor velen nostalgische herinneringen oproepen.

Anderrijk attracties

Het Anderrijk is voorzien van wat spannendere attracties, niet persé alleen voor de echte adrenaline junkies, voor de kleintjes onder ons zijn de meeste van deze attracties ook leuk! De Fata Morgana is een van de bekendste attracties van de Efteling, maar in Anderrijk vind je ook de wat snellere Bobslee en het spannende spookslot terug. Op warme dagen kan je lekker afkoelen in de Piraña, en daarna lekker uitrusten en genieten van een 4D avontuur in de PandaDroom.

Ruigrijk attracties

In het Ruigrijk vind je de ruigere attracties terug. Zo vind je er de bekende achtbaan de Python, en de Vliegende Hollander. In Joris en de Draak race je tegen het andere team om als eerste weer bij het eindstation aan te komen. De nieuwste achtbaan is de Baron 1898, in deze heftige achtbaan maak je een enorme vrije val van 37,5 meter terwijl je met 6 personen naast elkaar zit. De Baron 1898 staat in de top 10 van spannendste achtbanen! Ook in het Ruigrijk zijn rustigere attracties terug te vinden, zo kan je er in de Oude Tuffer en kunnen de kleintjes fietsen op het Kinderspoor. Voor degene met een sterke maag is er ook het schommelschip de Halve Maen, en daarnaast de Polka Marina. In het Ruigrijk stond voorheen ook de Pegasus, de eerste houten achtbaan van de Efteling. Deze is in 2009 gesloopt om plaats te maken voor Joris en de Draak.

Rijk der Fantasie

Het Rijk der Fantasie is de nieuwste toevoeging aan de rijken van de Efteling. Hier vind je Aquanura terug, de spectaculaire watershow op de Vonderplas. Vlak voor de Fata Morgana. Aquanura is de grootste fonteinenshow van Europa. Ook de nieuwste Efteling attractie Symbolica is terug te vinden in het Rijk der Fantasie. Symbolica is de duurste attractie ooit in de Efteling, met een kostenplaatje van € 35 miljoen. De attractie is een darkride waar je 3 routes kan kiezen om te rijden in je Fantasievaarder.

Overnachten bij de Efteling

In de Efteling kan je op drie plekken overnachten. Als je komt overnachten bij de Efteling krijg je eerder toegang tot het park en is je hele dag en nacht in Efteling sfeer gehuld. De huisjes en de hotelkamers zijn zo ingericht dat ze helemaal in de sfeer van de Efteling zijn. Meer weten? Lees hier verder over overnachten in de Efteling

Efteling Midsummer festival

Elk jaar organiseert de Efteling het midsummer festival. Dit jaar viel het festival op 17 Juni 2017. Het park viert dan voor de derde keer dit unieke festival. De Efteling viert met dit festival de langste dag van het jaar. Abonnementhouders krijgen korting op de kaarten voor het midsummer festival. Er is muziek, lekkere drankjes, heerlijk eten en de attracties zijn nog magischer dan normaal. Het midsummer festival duurt van 04:00 tot 01:00. Overnachten is ook mogelijk tijdens het midsummer festival. Je kunt overnachten in het Loonsche land, het Efteling hotel of in Bosrijk vakantiepark.

Efteling Theater

Het Efteling Theater ligt in het Uitrijk. In het theater kun je de Sprookjesshow bekijken. Binnen het attractiepark is de parkshow van Raveleijn te bekijken. Dit is een spannende buitenlucht show gebaseerd op het verhaal Raveleijn van Paul van Loon. In het Sprookjesbos wordt ook een openluchttheater gegeven in een kleinere kring, speciaal gericht op de jongere kinderen.
Aquanura is de nieuwe fonteinenshow in de Efteling. In de avond zit hier een spectaculaire lichtshow bij.

Efteling Golfpark

Naast het Efteling Hotel ligt het Golfpark. Het Golfpark heeft 18 holes op het terrein, en is geschikt voor beginners en voor professionals. Wat je handicap ook is, je kunt op deze golfbaan altijd een lekker balletje slaan.

Gewonnen prijzen

In 2016 heeft de Eftelling diverse Diamond Themepark Awards gewonnen. De prijs van het beste pretpark, de Droomvlucht heeft de prijs voor beste attractie attractie gewonnen. Daarnaast is de Baron 1898 is verkozen als beste achtbaan en beste nieuwe attractie. Het park zelf heeft ook nog prijzen gekregen voor meest kindvriendelijk en mooiste park van Nederland. Daarnaast is Aquanura verkozen als beste show van Nederland.

Tickets

De tickets zijn online verkrijgbaar of aan de kassa. De tickets zijn online wat voordeliger. Daarnaast zijn er regelmatig acties voor korting op de kaartjes via bijvoorbeeld de Albert Heijn.

Adresgegevens en openingstijden

De Efteling is elke dag van het jaar geopend. Voor actuele openingstijden op de dag dat je wil gaan bekijk je de site. Bezoekers die verblijven in het hotel of in het Bosrijk park mogen het park 30 minuten eerder in dan de rest van de gasten. Wilt u contact met de efteling, dan vind u hieronder alle adresgegevens en telefoonnummers.

Contactgegevens
Efteling park:

Europalaan 1
5171 KW Kaatsheuvel
+31 (0)416 537 777

 

Plaats een reactie